BİR ACI AŞK ÖYKÜSÜ

BİR ACI AŞK ÖYKÜSÜ


Baran Seyhan’ın hem senaristliği hem yönetmenliğini üstlendiği “Söz Vermiştin” 15 Kasım’da vizyona girecek.  Başrollerinde Emre Karayel ve Aslı Tandoğan yer alırken Mazlum Çimen, Gözde Seda Altuner, Levent İnanır, İlyas Özçakır, Şenay Gürler onlara eşlik ediyor.

Film, müzik yapımcısı Nesim'in (Emre Karayel) yıllardır müzik piyasasında iş yapan "Söz Müzik"in yöneticisi olarak, pazara yeni giriş yapan "Stella" adlı firmanın arşivlerini satın alma teklifini, neden reddettiklerini açıkladığı bir tv röportajı ile başlıyor. Bu ilk sekans, kapitalizmin küçük işletmeleri hedefine alırken nasıl yerli firma/yerel umutlar'ı yok ettiğine dair de bir gönderme taşıyor.

İleriki dakikalarda Nesim'e misafir olduğumuzda,  tv yerine müziği tercih eden bu nedenle evinde hala tüplü televizyon kullanan, son model cep telefonu yerine hala tuşlu telefonu tercih eden teknolojiyle çok haşır neşir olmayan sosyal medya araçlarına(!) uzak bir karakter portresi izliyoruz. İş yaşamında ise ortağı olduğu küçük işletmeyi ayakta tutmaya çalışan, ortağı Yavuz'un (İlyas Özçakır) zıttı bir karakter. Bu yüzden de çalışanların itimadı Yavuz'dan çok Nesim'e yönelik.

Bir akşam laptopta çalışırken kullanmaya yeni başladığı sosyal medya platformunda bir mesaj alır. Eski okul arkadaşı Lilyan'dan (Aslı Tandoğan) gelen mesaj, önce kısa bir sohbetin ardından yaşanacak bir ilişkinin başlangıcı olacaktır.

"Söz Vermiştin" tam bir aşk filmi. Kötülük yok, kısmen de olsa kötü adam barındırmıyor. Filmde bir ilişkinin gelişimini, aşkın doğuşunu ağır çekimde izliyoruz. Yönetmen, bireyin ilişki başında nasıl dünyaya karşı kayıtsızlaştığını, değişime uğradığını filme yansıtmış. Önce çevresinden başlıyor değişim; arkadaşlarıyla sohbetleri, ilişki tavsiyesi üzerine; şirketteki tavırları, ilişkinin yarattığı pembe düşler etkisinde ilerliyor.

Bir yandan da teknolojik gelişim yaşanıyor. Önce dokunmatik telefona ardından smart tv'ye terfi eden Nesim, evde yemek ısıtmak için ocaküstünde tava tercih ederken, Lilyan sonrası mini fırın satın alıyor.

Filmden kısa notlar;

  •   Emre Karayel’in canlandırdığı “Nesim” karakteri bir süre Şubat 2019 tarihinde yıkılmaya başlayan Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde görülüyor. AKM’nin belki de yer  aldığı son film.
  •   Levent İnanır ile Neslihan Acar’ın kısa bir an da olsa aynı karede görüldüğü son film.
  •   Film eleştirmeni Sadi Çilingir, “muhasebeci Ertuğrul” rolünde ilk kez kamera karşısında.
  •   Baran Seyhan’ın ilk kez yönetmenlik yaptığı “Söz Vermiştin” aynı zamanda 25 yıl aradan sonra senaryosunu yazdığı ilk film. En son “Amerikalı (1993)” filminin   senaryosunu Ümit Ünal ve Şerif Gören ile beraber katkıda bulunmuştu.
  •   Filmin müzikleri Saki Çimen, Baran Seyhan ve Albert Luza’ya ait.

Google+ WhatsApp