SUÇ VE CEZA FİLM FESTİVALİ DEVAM EDİYOR

SUÇ VE CEZA FİLM FESTİVALİ DEVAM EDİYOR

Cemal Reşit Rey Konser salonunda yapılan açılış töreniyle başlayan Suç ve Ceza Film Festivali 9. kez sinemaseverlerle buluşuyor.

Sinema ve sanat dünyasından ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde konuşan Festival başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer "Her hesaplaşma hukuk devletine uygun yapılmalıdır. Yeni çağa girerken sanal dünyada da adalet sağlanmalı. Gençler ve çocukları çok önemsiyoruz. Bir kız çocuğu iklim değişikliğine olan tepkisini dile getirip dünyanın dikkatini çekiyor. Bizde ise kız çocuğunun, tecavüzcüsüyle evlendirilip evlendirilmemesi konuşuluyor. Bunun tartışmasını yapmak utanç verici" dedi.

Festival film programının yanı sıra 22-28 Kasım 2019 tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi Merkez Bina Doktora Salonunda çeşitli ülkelerden akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen akademik program ve Harbiye Crown Plaza Otel'de bu yılın yeniliklerinden VisionİST Endüstri Günleri yapılıyor.

Festivalin Jüri başkanı Zuhal Olcay "Sinema Onur Ödülü"nü yönetmen Yeşim Ustaoğlu'na takdim etti. Festival sırasında Ustaoğlu'nun "Tereddüt", "Pandora'nın Kutusu", "Araf" adlı filmleri festivalda özel bir seçki olarak sinemaseverlere sunuluyor.

Festival'de Sinema Katkı Ödülü Prof Dr Sami Şekeroğlu'na takdim edildi. Şekeroğlu konuşmasında son dönem yaşadığı olaylara değinerek "60 yıllık bir emeğin karşılığı olarak ben "Sinemaya Katkı Ödülü"nü aldım. Ama bugün ben evimden kapı dışarı edildim. Birisi geldi kapıları kapadı ve beni kapı dışarı etti" sitemlerini bildirdi.

Beyoğlu Sineması ve City's Nişantaşı'nda devam eden Film gösterim programı şöyle;

Google+ WhatsApp