SARAYDAN KIZ KAÇIRMA  ARKEOLOJİ MÜZESİ’NDE

SARAYDAN KIZ KAÇIRMA ARKEOLOJİ MÜZESİ’NDE

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, yeni bir yorumla Mozart’ın “Saraydan Kız Kaçırma” operasını İstanbul Opera Festivali kapsamında İstanbullu sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nce 19-27 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 11. Uluslararası İstanbul Opera Festivali,  Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenlenen yeni seyirci oturma düzeni ve orkestra dizilimi ile güvenli bir ortamda gerçekleştirilmeye devam ediyor.

 26 ve 27 Eylül 2020, Cumartesi ve Pazar akşamları bir festival geleneği olarak düzenlendiği ilk günden beri sahnelenen Wolfgang Amadeus Mozart'ın “Saraydan Kız Kaçırma“ operasının   yeni yorumu  ile kapanışını yapacak.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin sahneleyeceği ve Caner Akın’ın sahneye koyduğu eser, klasik haline sadık kalınarak, aylardır dünya gündemini oluşturan salgına da göndermelerin yapıldığı farklı bir reji anlayışı ile seyirci karşısında olacak.

Eserde, yaşanmış 1918 İspanyol Gribi salgını da konu ediliyor. “Tarih tekerrürden ibarettir” sözünün başka bir kanıtı gibi, İspanyol Gribi’nde de bugün  koronavirüs pandemisinde yaşadığımız gibi, Sosyal mesafenin, hijyenin ve maske takımının önemi büyüktü. Rejisör Caner Akın, eserde bu önemli detayları işlemekle beraber, klasik konunun en önemli unsurlarından biri olan Türklerin kin tutmak yerine merhamete önem vermesine de parmak basıyor. 

İki temsilde dönüşümlü olarak Erdem Erdoğan ve Ufuk Toker “Belmonte”, Tuncay Kurtoğlu ve Umut Tingür “Osmin”, Ceren Aydın Akkoç ve Hale Soner Kekeç “Konstanze”, Sevim Ateş ve Nazlı Deniz Süren “Blondchen”, Serkan Bodur ve Berk Dalkılıç “Pedrillo”, Selim Borak “Selim Paşa”, Adahan Cabaş ise “Çocuk” rolüne hayat verecek.

Orkestra Şef Murat Cem Orhan yönetiminde İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası  ve koro şefi Volkan Akkoç  yönetiminde İstanbul Devlet Opera ve Balesi Korosu’nun  da eşlik edeceği temsillerde ünlü balet Tan Sağtürk eserin koreografisine  imza atıyor.

 

 

 

Google+ WhatsApp