İSTANBUL OPERA FESTİVALİ'NDE BAROK GECESİ

İSTANBUL OPERA FESTİVALİ'NDE BAROK GECESİ

Bu yıl 11.’si gerçekleşen İstanbul Opera Festivali’nde Tük operasının güçlü sesleri Borak Gecesi’nde bir araya geldi

Arkeoloji Müzeleri Bahçesi’nin barok müziğinin ahengi ile birleştiği büyüleyici atmosferinde gerçekleştirilen konserde; İstanbul Devlet Opera ve Balesi solistleri; soprano Otilia İpek, mezzosoprano Barbora Hitay, bariton Kevork Tavityan, bas Suat Arıkan ve keman sanatçısı Oleksandr Samoylenko sahnedeydi.

Orkestra şefi Paolo Villa yönetimindeki İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ile birlikte anatseverlere unutulmaz bir barok gecesi yaşattılar.

Batı Avrupa klasik  müziğinde yaklaşık 1600 -1750 yılları  arasındaki dönemi tanımlamak için kullanılan “Barok Müziği” ne,  yaşadıkları bu  dönemde değerler kazandırmış besteciler;  Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel, Tommaso Giordani, Antonio Vivaldi, Jean-Philippe Rameau, Francesco Durante, Francesco Cavalli’ye ait  eserler programda yer aldı.

11. Uluslararası İstanbul Opera Festivali 26 ve 27 Eylül 2020, Cumartesi ve Pazar akşamları bir festival geleneği olarak düzenlendiği ilk günden beri sahnelenen Wolfgang Amadeus Mozart'ın “Saraydan Kız Kaçırma“ operası  ile kapanışını yapacak.

Google+ WhatsApp