ÇOCUKLARIN GÖZÜNDEN OPERA VE BALE

ÇOCUKLARIN GÖZÜNDEN OPERA VE BALE

8. ‘Opera ya da Bale denince aklına ne geliyor’ konulu resim yarışması başvuruları başladı

Opera ve bale sanatının çocuklar üzerindeki etkileri ve dışa vurumlarını İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin geleneksel hale getirdiği  “Opera  ya da Bale denince aklına ne geliyor”etkinliğiyle hayat buluyor.

Çocukların, opera ve bale sanatlarına olan ilgilerini arttırmak amacı ile düzenlenen yarışmada , Türkiye çapında 7-11 yaş arası çocukların yaptıkları resimler, ressamlar tarafından değerlendiriliyor. Bu yıl 8.’ncisi düzenlene yarışmanın başvuruları başladı.             

Çocukların, opera ve bale sanatlarına olan ilgilerini arttırmak amacı ile düzenlenen yarışmaya, her sene Türkiye’nin dört bir yanından katılım sağlanıyor. Hayatında hiç opera ya da bale temsili izlememiş öğrencilerin de  hayal dünyalarında yaşattıklarını resimlerine yansıtmaları sonucu ortaya çıkan birbirinden ilginç çalışmalarla yarışmaya katılabiliyorlar. Yarışmanın değerlendirmesi  ise  İDOB ressamları  ve  Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği’den  ressamlar tarafından yapılıyor.

 Bu sene de dereceye giren ve sergilenmeye hak kazanan resimler,  19  Nisan – 19 Mayıs 2020 tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Fuayesinde sergilenecek. Denizbank , yarışmada  dereceye giren ilk üç öğrenciye tablet  hediye edecek. ilk üç ve mansiyon derecelerine, ayrıca resim malzemeleri  ve  İDOB çocuk oyunlarına iki kişilik davetiye hediye edilecek. Ayrıca her yıl olduğu olduğu gibi, birinci seçilen resim ,  önümüzdeki senenin afiş görseli olarak kullanılacak. Yarışmaya son başvuru tarihi  10 Nisan 2020 olarak belirlendi.

Google+ WhatsApp