İSTANBUL OPERA FESTİVALİ BAŞLIYOR

İSTANBUL OPERA FESTİVALİ BAŞLIYOR

Devlet Opera ve Balesi tarafından ilk kez İstanbul’un Avrupa Kültür Başkentliğini üstlendiği 2010 yılında gerçekleştirilen Uluslararası İstanbul Opera Festivali, 2-14 Temmuz tarihleri arasında onuncu kez düzenleniyor.

Festivalin açılışı,  Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek “Turandot” operası ile 2 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleşecek.

Giacomo Puccini’nin ölümü nedeniyle son bölümünü tamamlayamadığı "Turandot" operasının  liberetosu Giuseppe Adami ve Renato Simoni tarafından hazırlanmıştır. Ünlü İtalyan Rejisör Vincenzo Grisostomi Travaglini'nin sahneye koyduğu eserde Pekin’de yaşayan Çin prensesi Turandot'un, Moğol Prensi Calaf ile tanışması ve masalsı aşklarının anlatılmaktadır. Her iki temsilde de Calaf rolünü Koreli solist sanatçı James Lee; Turandot rolünü ilk temsilinde ünlü Koreli solist sanatçı Lilla Lee, ikinci temsilde ise Kazak solist Zhupar Gabdullina seslendirecek.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ünlü tenor Murat Karahan’ın Sanat Yönetmenliği’nde oluşturulan Devlet Opera ve Balesi'nin özel projesi "TROYA" İstanbul'lu sanatseverlerin karşısına ilk kez 6 Temmuz'da çıkacak.

2018 Troya Yılı etkinlikleri kapsamında Devlet Opera ve Balesi tarafından hazırlanan bu büyük prosüksiyonun bestesi Bujor Hoinic’e, librettosu Artun Hoinic’e, rejisörlüğü Recep Ayyılmaz’a, koreografisi Volkan Ersoy’a ait. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Homeros’; Tan Sağtürk ise Paris’in Kardeşi “Hektor”u canlandıracak.

Ahmet Adnan Saygun’un görkemli bestesi "Yunus Emre" oratoryosunu İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 10 Temmuz 2019 tarihinde sahneleyecek.

Ünlü Bolşoy Tiyatrosu Orkestra Şefi Anton Grishanin yönetiminde İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrasına dünyaca ünlü Bolşoy Tiyatrosu solistlerinin eşlik edeceği “Bolşoy Solistleri Gala Konseri” ise 13-14 Temmuz 2019 tarihlerinde sanatseverlerle buluşacak.

 

Google+ WhatsApp