SANAT ÇOK BÜYÜK BİR AYRICALIK

SANAT ÇOK BÜYÜK BİR AYRICALIK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2019-2020 Kültür & Sanat sezonu açılışı Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Açılışta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Lüküs Hayat Opereti'ni yönetti.

Sanat, Siyaset ve Medya dünyasından önemli isimleri bir araya getiren açılışa bini aşkın sanatsever de katıldı. Sunuculuğunu Özgür Kaymak ve Ersin Umutlu'nun üstlendiği gecede ilk olarak koreografisi İbrahim Ulutaş'a ait "4153 Lüküs" adlı çağdaş dans gösterisi sahnelendi. Performans, "Bin yıllar sonra Lüküs Hayat Opereti nasıl oynanır?" sorusuna yanıt aradı.

Oyunun ardından açılış konuşmasını yapmak üzere İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu alkışlar eşliğinde sahne çıktı. Konuşmasında “Keşke sahneye sanatçı olsam da çıkınca alkışlasanız ama sanatçı değilim. Sanat, çok büyük bir ayrıcalık. Hissedemediğim için böyle tarifliyorum" dedi. Yeni sezonun İstanbul’a hayırlı olmasını dileyen İmamoğlu, "Kültür sanat hayatının bu tarihi kentte dünyanın en üst seviyelerinde olması için çalışacağız. Bu akşam İstanbul’un mevcut kültür ve sanat yaşamını ileriye taşıyacak, kentin ruhunu özümseyerek, ‘Her yerde, herkes için kültür ve sanat’ idealimiz için bir araya geldik. Ne şanslıyız ki; şu an bulunduğumuz Haliç’ten Üsküdar’a, Kadıköy’ü, Beşiktaş’ı, Fatih’i. Beylikdüzü’nü unutmamak lazım tabii ki. Buram buram tarih kokan toprakların üzerinde yaşıyoruz. Her ilçe, hatta her sokak, yüzyıllardır kendi hikayesini anlatıp duruyor bize. Böyle güzelliklerle donanmış İstanbul’u yönetme göreviyle onurlandırılmış biri olarak, kendimi çok, ama çok şanslı sayıyorum. Çünkü bu şehri bize kazandıran Fatih Sultan Mehmet’in ilk belediye başkanı Hızır Bey ile bir milleti ayağa kaldıran, bu gönül kentimizi işgalcilerden kurtaran Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk belediye başkanı Ali Haydar Yuluğ isimleriyle yan yana anılmaktan büyük onur duyuyorum. O iki başkanımla yan yana anılmanın bana yüklediği sorumluluğun bilinciyle hareket ediyorum. Onların bıraktığı eserlere yenilerini eklemek, sonraki nesillerin de bizi, onlar gibi güzel yad etmesi için hizmet seferberliği anlayışında çalıştığımı söylemek isterim” dedi.

Sanat, Demokrasiyle Gelişir

İstanbul’un tarihten gelen bir birikime sahip olduğunu kaydeden İmamoğlu, “Bu birikimi doğru yorumlayıp, değerleri sahiplenirseniz medeniyetler inşa edebilirsiniz. Biz bu birikime sahibiz. Ancak yorumlama ve sahip çıkma konusunda maalesef başarılı değiliz. Derin geçmişi olan bu şehri tümüyle sahiplenemeyebiliyoruz. Ekonomiden teknolojiye, bilimden sanata birikimlerimizi değerlendiremediysek bakış açımızı değiştirmeliyiz. İşi, sahiplerine bırakmayı tercih ediyoruz. " dedi.

Açılış konuşması sonrasında İBB Şehir Tiyatroları sahne alarak "İstanbul'da yaşam" üzerinden tiyatronun dünü ile şehrin bugünü arasında gidip gelen gösterisini sundu. Şehir tiyatrosunda yer almış Sersem Kocanın Kurnaz Karısı, Şark Dişçisi gibi oyunlardan şarkılar seslendirildi.

Usta sanatçı Zihni Göktay'ın sunduğu Lüküs Hayat Opereti'nden bir bukleyle gece sonlanırken final sürprizi duayenden geldi. Göktay'ın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan operet sırasında Oda Müziği Topluluğu'nu yönetmesini rica etmesi karşılık buldu.

Google+ WhatsApp