KIYIDAN KIYIYA TÜRKİYE- YUNANİSTAN FİLM FESTİVALİ

KIYIDAN KIYIYA TÜRKİYE- YUNANİSTAN FİLM FESTİVALİ

Kıyıdan Kıyıya Türkiye-Yunanistan Film Festivali, sinemanın iyileştirici gücüyle birlikte karbon ayak izimizi azaltmayı hedefliyor

19-24 Ağustos tarihleri arasında Çeşme’de gerçekleşecek olan Türkiye’nin ilk sürdürülebilir organizasyonu “Kıyıdan Kıyıya Türkiye-Yunanistan Film Festivali, sinemanın iyileştirici gücüyle birlikte karbon ayak izimizi azaltmayı hedefliyor. 

Çeşme Belediyesi, Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve İzmir Sinema Kültür ve Eğitim Derneği iş birliğiyle düzenlenen “Kıyıdan Kıyıya Türkiye Yunanistan Film Festivali”, 19-24 Ağustos tarihlerinde Çeşme’de gerçekleştirilecek. Çeşme belediye Başkanı M. Ekrem Oran'ın tam destek verdiği festivalin sanat yönetmenliğini ödüllü oyuncu Gizem Erman Soysaldı ve deneyimli festivalci- yönetmen Yusuf Saygı üstleniyor.

Kıyıdan Kıyıya Film Festivali, sürdürülebilirlik prensipleri çerçevesinde Türkiye`de gerçekleşecek ilk film festivali olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve WWF- Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) arasında imzalanan Plastik Atıksız Şehirler Ağı (Plastik Smart Cities) protokolü kapsamında pilot ilçe olan Çeşme, sürdürülebilirlik konusunda atmış olduğu adımları, bu festival ile bir üst basamağa taşıyacak. 

KIRMIZI YERİNE YEŞİL HALI

Alışılagelmiş kırmızı halı seremonisi yerine, sürdürülebilirliğe vurgu yapmak için “yeşil halı” seremonisi yapılacak olan festival, Türkiye'nin ilk sürdürülebilir ekolojik bağımsız film festivali olacak. Kıyıdan Kıyıya Film Festivali, sinemanın iyileştirici gücüyle birlikte karbon ayak izimizi azaltmayı hedefliyor. Plastik Smart Cities kapsamında tek kullanımlık plastik kullanımını durdurmayı hedefleyen ve bu konuda sayısız girişim yapan Çeşme'de, festival boyunca tedarik, adil ticaret, catering, atık, ulaşım, konaklama, enerji gibi konularda sürdürülebilir yaşam prensiplerine uygun olarak hareket edilecek. 

Festival boyunca davetli yönetmen ve oyuncularla birlikte her sabah Çeşme'nin ayrı bir kıyısında, kıyı temizliği ve su altı çekimleri yapılacak. Gündüzleri yönetmenlik, kamera önü oyunculuk ve sürdürülebilir yaşam üzerine atölyeler ve master class'lar gerçekleşecek. Türkiye ve Yunanistan'dan seçilmiş 6 uzun metraj film, festival boyunca Alaçatı anfi tiyatroda gösterilecek. Hazırlanan film programıyla Ghost, Körfez, Bilmemek, Unutma Beni İstanbul, Journey Through Smyrna, Apples filmleri izleyici ile buluşacak. Film yönetmenleri ve oyuncuları film sonrasında söyleşi için seyircilerle buluşacak.

CİNSİYET VE FIRSAT EŞİTLİĞİ AMAÇLIYOR

Festival, farklı kökene sahip kültürel topluluklar için, sinemanın sunduğu estetik ve bilgilendirici araçlarla ortak bir tartışma zemini yaratmayı ve Türkiye ve Yunanistan’dan sinemacılar arasındaki ortak çalışmayı teşvik etmeyi amaçlıyor. Kıyıdan Kıyıya Film Festivali sinema ve televizyon dünyasında cinsiyet ve fırsat eşitliğini yaratmayı amaçlayan 5050×2020 taahhüdünü imzaladı. Çeşme belediye Başkanı M. Ekrem Oran'ın tam destek verdiği festivalin sanat yönetmenliğini ödüllü oyuncu Gizem Erman Soysaldı ve deneyimli festivalci- yönetmen Yusuf Saygı üstleniyor.

Kıyıdan Kıyıya Festival Programı

19  Ağustos: 
20:00 Açılış, Ghosts film gösterimi, söyleşi

20 Ağustos 
20:00 Apples film gösterimi, söyleşi

21 Ağustos: 
09:00 Kıyı temizliği
14:00 Ferdi Akarsu sürdürülebilirlik söyleşi 
20:00 Bilmemek film gösterimi, söyleşi

22 Ağustos:  
09:00 Kıyı temizliği 

14:00 Gizem Erman Soysaldı oyunculuk workshop
20:00 Journey Through Smyrna film gösterimi, söyleşi
Evrim konser

23 Ağustos: 
09:00  kıyı temizliği
14:00Hüseyin Karabey yönetmenlik master class
20:00 Körfez film gösterimi, söyleşi

24 Ağustos: 
09:00  kıyı temizliği
14:00 Gülen Gözkara Yusuf Saygı atıklarla çocuklar için stop motion atölyesi
20:00 Unutma Beni İstanbul film gösterimi, söyleşi

Google+ WhatsApp