KARANTİNA GÜNLERİNDE ONLİNE SANAT TURU

KARANTİNA GÜNLERİNDE ONLİNE SANAT TURU

Operadan sinemaya, sanat galerilerinden konserlere oturduğunuz yerden katılabileceğiniz kültür ve sanat etkinlikleri

Karantina günlerinde pek çok kültür sanat kuruluşu online izleme imkanı tanıyor. Hangi filmi izlesek, hangi müzeyi gezsek ve ya hangi tiyatrodan büyülenerek çıksak diyorsanız; size birkaç tavsiyemiz olacak.

Normalde ücretli olan Berlin Filarmoni Orkestrası'nı bu dönemde ücretsiz olarak izleyebilrisiniz. Hem de tüm konserlerini.

Koronavirüs sebebiyle insanların evde geçireceği vakti daha kaliteli hale getirmek için orkestra web sitesi özel bir kod ile herkesin konserleri izlemesine izin verdi. Yüksek kalitede yüzlerce konser, resmen bir maden!

Anadolu Medeniyetleri Müzesi online olarak bizi geçmişimizle tanıştıracak.

Paleolitik Çağ'dan itibaren Anadolu topraklarının özgün eserlerine ev sahipliği yapan Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ni ziyaret ettikten sonra hem Türkiye'ye hem de bu coğrafyada yaşamış topluluklara dair çok şey öğreneceksiniz.

 Dünyanın en ünlü operaları, Koronavirüs salgını sebebiyle yüzlerce dolar vermenize gerek kalmadan tamamiyle ücretsiz izleyebilirsiniz?

Metropolitan Opera yayınlanacak tüm sahneler için online olarak yayın yapacak ve önümüzdeki günlerde müthiş eserlere yer verecek.

Resim Heykel Müzesi bugünlerde tadilat sebebiyle kapalı olsa da online olarak gezmeniz mümkün.

90 yıllık tarihiyle Türk sanatının en nadide eserlerini barındıran müzede değerli koleksiyonlar ve meşhur tablolarla bol bol karşılaşacaksınız.

Paris'te yer alan ve Leonardo Da Vinci’nin ünlü Mona Lisa eseriyle ünlenen Louvre Müzesi'nde Osmanlı tarihine dair de birçok eser var. Koronavirüs sebebiyle ziyaret etmenin imkansıza yakın olduğu bu müzeyi online olarak keşfetmek harika bir deneyim değil mi?

Özel ve devlet tiyatroları da halka destek olmak isteyen kurum ve kuruluşlardan. Tiyatrolar, evde kalmak zorunda olan kişiler için oyunları internet üzerinde yayına açtı. Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, Mekan Artı, Bam İstanbul, Pasaj Müzik, Galata Perform ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı sosyal medya kanallarından tiyatro oyunlarının yayınlarını yapmaya başladı. Tiyatroların Youtube ve Instagram kanallarından, tiyatro oyunlarını izlemek mümkün.

Mart ve nisan aylarında gerçekleştirilmesi planlanan birçok film festivalinin iptal kararının ardından, 1988 yılından bu yana her yıl Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da düzenlenen dünyanın en büyük belgesel etkinliği "Amsterdam Uluslararası Belgesel Film Festivali" 300 belgesel yapımı "www.idfa.nl" adresinden ücretsiz olarak erişime açtı.

İKSV Alt Kat, her hafta çocuklar için yaptığı Instagram canlı yayın etkinliklerine bir yenisini daha ekliyor.

47. İstanbul Müzik Festivali kapsamında yayımlanan “Fanfar – Müzikli Bir İstanbul Masalı” kitabının yazarı Göknil Özkök, 10 Nisan Cuma günü İKSV Alt Kat’ın Instagram hesabından gerçekleştireceği canlı yayında çocuklara klasik müzikten, dünyaca ünlü müzisyen ve bestecilerden bahsediyor. Viyola sanatçısı ve yazar Göknil Özkök yayına müzisyen dostlarını da davet ederek, çocuklara müzik aletlerinden kontrbas, obua, klarnet ve kemanı gibi müzik aletlerini daha yakından tanıtıyor.

39. İstanbul Film Festivali’nin Mayınlı Bölge Tema Sponsoruda olan MUBI, yeni tarih belirlenene kadar izleyicisinden uzak kalmak istemeyen İstanbul Film Festivali işbirliğiyle festivalin ödüllü filmlerinden oluşan bir seçkiyi aynı tarihlerde sinemaseverlerle buluşturuyor. 

MUBI’nin, kaçırmış olanlar ya da yeniden izlemek isteyenler için bir araya getirdiği 12 filmlik bu özel seçki, festivalin ulusal ve uluslararası yarışmalarında Altın Lale, Jüri Özel Ödülü ve FIPRESCI Ödülü kazanmış filmlerden oluşuyor.

Google+ WhatsApp