“MUTLAK İYİ VE MUTLAK KÖTÜ YOKTUR”

“MUTLAK İYİ VE MUTLAK KÖTÜ YOKTUR”

Yönetmenliğini Seyid Çolak’ın üstlendiği, başrollerinde Onur Dilber, Sami Aksu, Münibe Millet ve Serkan Altıntaş’ın yer aldığı TRT ortak yapımı “Kapan” Kadıköy Sineması’nda seyircisiyle buluştu.

 Bir adada balıkçılıkla hayatlarını idame ettiren beş arkadaşın, aralarından birinin kaybolması ve vahşi bir kurdun ortaya çıkmasıyla yaşadıklarını anlatan filmin ekip katılımlı söyleşisine yönetmeni Seyid Çolak, senaristi Güven Adıgüzel, oyuncuları Yüksel Akça, Münibe Millet ve Serkan Altıntaş ile sanat yönetmeni Alper Eraydın katıldı. Soru cevap bölümünün moderatörlüğünü Ali Demirtaş yaptı.

Soru cevap etkinliğinde ilk olarak filmin çıkış noktasından bahseden Seyid Çolak, Kapan’ın kendisinin ilk uzun metrajı olduğu için hikayesinin de özel olmasını istediğini ve bunun için de biçimsel, hikaye ve karakter bazlı bir özgünlük peşinde olarak bu filmi yarattığını belirtti. “Mada Adası’yla tanışmamla birlikte sanırım aradığımı bulmuştum. Adaya hikaye yazıp karakterler kurguladım. Hikaye ilerledikçe Mada bir karaktere dönüştü” diyen Çolak, hikayeyi herhangi bir taşra kasabasında çekseydi bu kadar etkili olamayacağını ifade etti. Filminin ana mekanı olarak seçtiği adayı bir dergide gördüğünü ve oranın yerel halkıyla yapılan röportajı okuduğunda ise buranın çekeceği filmi için son derece doğru bir mekan olduğunu vurgulayan yönetmen, ada metaforu üzerinden hikayenin biçimlendiğini söyledi.

Filmin senaryosunun yazım süreci iki kişiyle nasıl gerçekleşti?” sorusuna da filmin bir diğer senaristi olan Güven Adıgüzel cevapladı. Yönetmen Seyid Çolak ile farklı yerlerde yaşadığı için senaryo yazım sürecini online ortamda yaptıklarını açıklayan Adıgüzel, filmin çıkış noktasının “İnsanın karmaşık bir yapısı olduğuna inanıyoruz. Mutlak iyi ve mutlak kötü yoktur” anlayışından oluştuğunu belirtti. Filmin çok katmanlı bir yapısı olduğunu ve bu nedenle muğlak yerlerin de olduğunu ifade eden Adıgüzel, bu durumun kendileri açısından bilinçli bir tercih olduğunun altını çizdi.

Filmin farklı mevsimlerde zor koşullarda çekildiğine dair gelen soruya cevap veren oyunculardan Serkan Altıntaş ise, arkadaşı Sami Aksu’nun hipotermi, kendisinin de bel fıtığı olduğunu söyleyerek çekim sürecinin zorluğuna dikkat çekti ve “Geriye dönüp baktığımızda her şeyin değdiğini görüyoruz” dedi.

Google+ WhatsApp