SUÇ VE CAZE FİLM FESTİVALİ PROGRAMINI AÇIKLADI

SUÇ VE CAZE FİLM FESTİVALİ PROGRAMINI AÇIKLADI

10. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali basın toplantısı çevrimiçi uygulamayla gerçekleşti

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali 10. kez sinema profesyonelleri ve seyircisi ile buluşuyor. Sinemanın toplum için bir ayna olduğu düşüncesi ve adaletin bu aynadan yansımasının önemine olan inancı her yıl katılan yenilikler, yeni filmler, yeni bölümler ve en önemlisi adalet ve sinema gönüllüleri ile artıyor. Festival 20 – 26 Kasım 2020 tarihleri arasında çevrimiçi gerçekleşecek. Ayrıca her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrenci jürisi festivalde yerini alacak.

Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’nda sekiz film yarışacak

Bu yıl film gösterimleri her yıl olduğu gibi Türk ve Dünya sinemasından seçilmiş, ana temaları adalet olan filmlerden oluşuyor. Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’nda 8 film yarışacak.

Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması’nda on film yarışacak

Yine Türk ve Dünya sinemasından seçilmiş, ana temaları adalet olan filmler Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması’nda yerini bulacak. Bu bölümde 10 film yarışacak.

“Adalet Terazisi”

Bu yıl “Adalet Terazisi” yine seyirciye ulaşacak. Adalet Terazi’si bölümünde 5 tane dünya sinemasının seçkin örneklerinden film yer alıyor. Adalet temalı kısa filmlerin oluşturduğu seçkiler ve kısa film yönetmenleri ile söyleşiler programın önemli bir parçasını oluşturuyor.

Endüstri Günleri ‘VisionIST’

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali kapsamında gerçekleşecek olan film endüstrisinin buluşmasını sağlayan, endüstrideki gelişmelerin tanıtıldığı, tartışıldığı, iletişim toplantılarının yapıldığı VisionIST, “Endüstri Günleri” olacak. 21-22 Kasım 2020 tarihlerinde gerçekleşecek bu bölümde hızla gelişen endüstride farklı kuşaklardan gelen ulusal ve uluslararası meslek profesyonellerinin birbirini tanıması, iletişimde bulunması ve bu şekilde üretimlerine yansıtacak katkıyı sağlaması hedeflendi. VisionIST’in kolayca takip edilebilmesi için bu yıl akreditasyon formu da yayınlandı: https://www.icapff.com/tr/uscff-endustri-gunleri-v...

Festival açılışı 19 Kasım’da

Festival 19 Kasım 2019 Perşembe günü çevrimiçi yapılacak açılış ile başlayacak. Massoud Bakhshi’nin yönettiği “En Uzun Gece” filmi açılışta izleyici ile buluşacak.

Akademik programda önemli konular ve konuklar “Ben Masumum”

Onuncusu düzenlenen “Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali”nde bu yıl, “Adalet” teması ile dünyanın dört bir yanından “Ben Masumum” temalı filmleri bir araya getiriliyor. Bu filmleri oluşturanları izleyici ile buluşturarak; sosyo-kültürel hayatın zenginleştirilmesine, sinema sanatının farklı kültürlerle tanışmasına aracılık ediliyor. Konuyla ilgili festival başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer toplantıda katılımcılara şu önemli açıklamaları yaptı: “Film festivalinde film programının yanı sıra çeşitli ülkelerden akademisyenlerin katılımıyla geniş bir akademik program gerçekleşecek. 10. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nin akademik programı, 19 Kasım Açılış - 26 Kasım Ödül Töreni kurgu aralıklarında çevrimiçi düzenlenecek.

 

 

 

Jüriler açıklandı

Festival Direktörü Bengi Semerci; Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin 10. yılında "Uzun Metraj Film Yarışması" jürisini açıkladı. Adalet temalı filmlerin yarışmacı olarak katılacağı festivalin uzun metraj jüri başkanlığını, ‘Teen Patti’ ve ‘Parched’ gibi ödüllü filmlerin yönetmeni ve yapımcısı Leena Yadav yapacak.

Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi

Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’nın jürisinde Leena Yadav’in (jüri başkanı) yanı sıra; Ömür Atay (yönetmen), Rodd Rathjen (yönetmen), Alin Taşçıyan (film eleştirmeni) ve Tuba Ünsal (oyuncu) gibi sinema dünyasının ünlü isimleri bulunacak.

Ödüllü filmlerin yönetmeni Leena Yadav Suç ve Ceza Film Festivali’nde jüri başkanı

Jüri başkanı Leena Yadav aynı zamanda, 2018 yılında ‘Netflix Orijinal Film’ kategorisinde yayınlanan ‘Rajma Chawal’ filmini yazıp yönetmesi ile de tanınıyor. Yadav’in hazırladığı ilk gerçek suç belgeseli yakında Netflix’de yayınlanacak. Jüri üyesi Rodd Rathjen ise 9. Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması "En İyi Film Ödülü"nü, "Batmadan" filmi ile kazanmıştı.

Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması Jürisi

Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması’nın jüri başkanlığını ise yönetmen Ruth Gabriel gerçekleştirecek. Gabriel’in yanı sıra; Vuslat Saraçoğlu (yönetmen) ve Alican Yücesoy (oyuncu) da jüri ekibinde yer alacak. Jüri başkanı Ruth Gabriel; film yapımcısı, ödüllü şiir yazarlığı ve iletişim uzmanlığı ile de tanınıyor.

“Onur Ödülleri” belli oldu

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin her yıl verdiği onur ödülleri belli oldu. 10. yılında festival danışma kurulu ‘Sinema Onur Ödülü’nü Agnieszka Holland, ‘Akademik Onur Ödülü’nü Paulo Pinto de Albuquerque ve ‘Sinemaya Katkı Ödülü’nü Uğur İçbak’a vermeyi kararlaştırdı.

Bu yıl 10.’su 20-26 Kasım 2020 tarihlerinde düzenlenecek olan Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nde geri sayım devam ederken onur ödüllerini alacak isimler açıklandı. Festival Direktörü Bengi Semerci tarafından yapılan açıklamaya göre ‘Sinema Onur Ödülü’ Agnieszka Holland’a verilecek. Onur ödülleri 19 Kasım 2020 Perşembe günü sahiplerine takdim edilecek.

Sinema Onur Ödülü yönetmen “Agnieszka Holland”’a verilecek

İlk filmi ile 1980’de Cannes’de Uluslararası Eleştirmenler Ödülü kazanan ve genellikle siyasi ya da Polonya temalı filmleri ile tanınan yönetmen, 1981 yılında Polonya’da sıkıyönetim ilan edilmesi ve filmlerini dağıtımdan kaldırılması üzerine Fransa’ya göç etmiştir. Yabancı film dalında Oscar adayı olan Angry Harvest (1985) filmin yanı sıra To Kill the Priest (1988), Altın Küre Ödülü aldığı Europe Europe (1990), Oscar adayı In Darkness (2011), 2016'da Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı Ödülü kazandığı Spoor filmleriyle tanınmaktadır. Yönetmenin en son filmleri Berlinale’de premier yapan Mr. Jones ve Charlatan filmleridir. Son filmi Charlatan Türkiye’de ilk kez 10. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali kapsamında gösterilecektir. Holland ayrıca The Killing, Cold Case, Wire gibi bilinen TV dizi filmlerinin de yönetmenliğini yapmıştır. Holland’ın 3 Oscar adaylığı olan bulunmaktadır.

19 Kasım 2020 Perşembe akşamı 10. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali açılış töreninde ödülünü alacak olan Agnieszka Holland aynı zamanda festivalin endüstri bölümü olan VisionIST kapsamında bir ‘Ustalık Sınıfı’ söyleşisi yapacaktır.

Akademik Onur Ödülü hukuk profesörü “Paulo Pinto de Albuquerque”’e takdim edilecek

Festivalin Hukuk ve Ceza Adaleti Uluslararası Akademik Programında bu yıl tartışılacak tema “Ben Masumum” olarak belirlendi. Akademik Onur Ödülü de 2011 yılından günümüze değin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Portekiz hakimi olarak görev yapan Ceza Hukuku profesörü Paulo Pinto de Albuquerque’ye verilecektir. Lizbon’da sürdürdüğü akademisyenliğin yanı sıra ABD, Fransa, Çin başta olmak üzere birçok üniversitede misafir öğretim üyeliği yapmıştır.

Sinemaya Katkı Ödülü yönetmen Uğur İçbak’a verilecek

Her yıl verilen sinemaya katkı ödülü bu yıl İz, İstanbul Kanatlarımın Altında, Eşkiya, Hoşçakal Yarın, Vizontele-Tuuba gibi 17 uzun filmin görüntü yönetmenliğini yapan Uğur İçbak’a verilecek. Ayrıca yönetmenlik ve görüntü yönetmeni olarak çok sayıda reklam ve klip çalışmasına imza atmış olan İçbak M.S.Ü. Sinema TV Merkezi’nde eğitmen olarak yer almakta ve ‘’Aydınlatma Teknikleri’’ üzerine uygulamalı dersler vermektedir. En iyi görüntü̈ dalında 2 Altın Portakal, 1 Siyad (Sinema Yazarları Derneği) ödülü̈ bulunmaktadır.

Festival görsel ve içerikleri için drive linkimiz: https://drive.google.com/drive/folders/1W4E3k36_J-qmmyTb082WH7G0yK3o5x9l?usp=sharing

AÇILIŞ FİLMİ

OPENING FILM

En Uzun Gece

DCP / Renkli Color / 88'

Farsça; Türkçe ve İngilizce altyazılı

Fransa / İran / Almanya / İsviçre / Lüksemburg / Lübnan, 2019

Yönetmen Director

Massoud Bakhshi

65 yaşındaki kocası Nasser’i kazayla öldürme suçundan idama mahkum edilen 22 yaşındaki Maryam’ın tek şansı Nasser’ın kızı tarafından canlı yayınlanan bir popüler bir televizyon programında affedilmesidir. Bu tv programı İran’da gerçekxten vardır ve bu film İran’da kadının konumunu, adaleti ve masumiyet kavramını sorgulamaktadır.

*2020 Berlin Uluslararası Film Festivali, Aday Gümüş Ayı

Aday En İyi Film Generation 14plus

*2020 Sofya Uluslararası Film Festivali, Aday Büyük Ödül

En İyi Senaryo Ödülü

*Sundance Film Festivali, Jüri Büyük Ödülü

*2020 Antalya Altın Portakal Film Festivali, Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması

En İyi Yönetmen Ödülü

*2020 Pyeongchang Uluslararası Barış Film Festivali Aday, Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması

10. ULUSLARARASI "ALTIN TERAZİ UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI"

Dünyanın Damarları

Adern der Welt

DCP / Renkli Color / 96'

Moğolca; Türkçe ve İngilizce altyazılı

Almanya / Moğolistan, 2020

Yönetmen Director

Byambasuren Davaa

Moğol bozkırlarının ortasındaki bir ilde 11 yaşındaki Amra, annesi Zaya, babası Erdene ve küçük kız kardeşi Altaa ile geleneksel bir göçebe hayatı yaşar. Zaya sürüyle ilgilenirken, Erdene tamirci olarak çalışır ve yerel pazarda Zaya'nın ev yapımı peynirini satar. Uluslararası maden şirketlerinin altın çıkarmak için yaptığı kazılarla doğal yaşamı tahrip etmeleri, verdikleri zararlar nedeniyle bu barışçıl yaşamları tehdit altındadır. Erdene, uluslararası şirketlere karşı çıkan göçebelerin lideridir. Göçebeleri şirketlerin teklif ettiği tazminatları kabul etmemeleri için ikna etmeye çalışır. Amra'nın babasının trajik bir araba kazasında ölmesinin ardından annesi göçebe hayatından vazgeçip bozkırlardan şehre taşınmak ister. Ancak Amra bunu reddeder. 11 yaşında bir çocuğun yapabilecekleri ve zekası ile babasının maden şirketlerine karşı olan mücadelesini devam ettirmeye çalışır.

*2020 Berlin Uluslararası Film Festivali, Aday Gümüş Ayı

Aday En İyi Film Generation 14plus

Ektiğimiz Tohumlar

Les Graines Que L’on Sème

DCP / Renkli Color / 77'

Fransızca; Türkçe ve İngilizce altyazılı

Fransa, 2020

Yönetmen Director

Nathan Nicholovitch

Okulun duvarına yapıştırılan “MAKRON GİTMELİDİR” etiketinin bedelini ölümle ödeyen Chiara dışa dönük ve sosyal bir gençtir. Kilisede ve daha sonra mezarlıkta onu onurlandırmak için övgüler için birbiri ardına gelir.

*2020 Cannes Film Festivali, Acid

*2020 Hamburg Film Festivali

Kolektif Suç

Un Crimen Comun

DCP / Renkli Color / 96'

İspanyolca; Türkçe ve İngilizce altyazılı

Arjantin, 2020

Yönetmen Director

Francisco Márquez

Cecilia üniversitede sosyoloji öğretmenidir. Fırtınalı bir gecede, fakir bir genç olan hizmetçisinin oğlu, Kevin çaresizce evinin kapısını çalar. Dehşete kapılan kadın, kapıyı açmaz. Ertesi gün polis tarafından öldürülen Kevin’ın cesedi nehirde bulunur. Cecilia, genç adama ilişkin hayaller görmeye başlar. Çaresizce bunu unutmaya ve hayatına devam etmeye çalışan kadın adeta hayalete dönmüştür.

*2020 Berlin Uluslararası Film Festivali, Panorama

Teslimiyet

Submissao

DCP / Renkli Color / 117'

Portekizce; Türkçe ve İngilizce altyazılı

Portekiz, 2020

Yönetmen Director

Leonardo António

Lucia, kocası tarafından tecavüze uğrar ve ona karşı dava açar. Kocasını mahkemeye çıkarmak için Portekiz hukuk sistemi ile savaşırken hamile olduğunu öğrenir. Dava, Lucia'nın bir erkeğin dünyasındaki kadını temsil ettiği kapalı oturumda gerçekleşir. Konu: evlilikte tecavüz ve fuhuş.

*2020 Tallinn Black Nights Film Festivali Resmi Seçki Yarışma

*2020 Stony Brook Film Festivali

Uyuşturucu Kuryesi Çocuklar

DCP / Renkli Color / 90'

İngilizce; Türkçe altyazılı

İngiltere, 2019

Yönetmen Director

Henry Blake

On dört yaşındaki Tyler Hughes, omuzlarında dünyanın yükünü taşımaktadır. Doğu Londra'da gaddar sınıf arkadaşları tarafından dışlandığı ve zorbalığa uğradığı bir Öğrenci Yönlendirme Birimi’ne katılır. Evde de küçük kız kardeşi Aliyah'a bakar ve rahatlamak için fırsatı yoktur. Geceleri çalışan annesi meşgul ve umursamazdır. Toni, işini kaybettiğinde ailesini çaresiz bir mali duruma sokar. Tyler'ı şehir dışında uyuşturucu ticareti için çocukları hedef alan ve yetiştiren bir “işveren” olan Simon’a karşı savunmasız bırakır.

*2019 BFI Londra Film Festivali

*2019 Cambridge Film Festival, En İyi Film, Genç Jüri Ödülü

*2020 Tallinn Black Nights Film Festivali JF Çocuk Hakları

Yabancı

Namo

DCP / Renkli Color / 90'

Farsça, Kürtçe, Türkçe; Türkçe ve İngilizce altyazılı

İran, 2020

Yönetmen Director

Nader Saeivar

Mahalle halkı, sıradan bir İran mahallesinde her gün arabalarını park etmeye başlayan iki gizemli yabancının ulusal güvenlik biriminden olduğundan şüphelenir. Her biri izlenmeleri için bir neden olduğunu düşündüğünden mahalleyi güvensizlik ve bir paranoya dalgası kaplar. Gerçek hedefin mahalleye yeni taşınmış Kürt öğretmen Bahtiyar olduğunu düşünen komşular, mahalleyi terk etmesi için ona baskı yaparlar.

*2020 Berlin Uluslararası Film Festivali, Aday, En İyi İlk Uzun Metraj Ödülü

*2020 Hong Kong Uluslararası Film Festivali, Aday Golden Firebird Ödülü

Genç Sinema, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü

*2020 Taormina Uluslararası Film Festivali, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü

Yaşamak

Leben

DCP / Renkli Color / 109'

Türkçe ve Almanca; İngilizce altyazılı

Türkiye, 2020

Yönetmen Director

Erkan Karabağ, Talip Karamahmutoğlu

Babasının ölümden sonra annesi ile birlikte Almanya’da yaşayan Cemal’in annesinin psikolojisi bozulmuş, maddi sorunlar yaşamaktadırlar. Öğretmeni Cemal’in daha iyi bir yaşamı olması gerektiğini düşünerek sosyal hizmetleri arar. Annesi tedavi olurken kurumda kalan Cemal, annesinin intihar girişimi sonrasında Almanya’nın başka bir bölgesindeki koruyucu aileye verilir.

Yeni ailesinin komşusu olan yaşlı, hasta ve huysuz olan Garry ile bir dostluk kurar. Ama tüm hayali İstanbul’a annesinin yanına gitmektir.

*10. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, Dünya Prömiyeri

Yaşlı Kadın

69 Sae

DCP / Renkli Color / 100'

Korece; Türkçe ve İngilizce altyazılı

Güney Kore, 2019

Yönetmen Director

Sun-ae Lim

69 yaşında bir kadın olan Hyo-jeong, erkek bir bakıcı tarafından tecavüze uğrar. Kendisiyle birlikte yaşayan Dong-in'e bunu bildirir ve polise rapor verir. Ama polis de dahil olmak üzere çok az kişi sözlerine inanır. Çoğu insan, bu yakışıklı genç adamın gerçekten bunu yapıp yapmayacağını sorgular. Sadece Hyo-jeong'u çok seven Dong-in, onu bu adaletsizliktenkurtarmaya çalışır ama kendisi bile ona tüm kalbiyle güvenmekte zorlanır.

Bu arada, bakıcı bunun rızaya dayalı bir cinsel ilişki olduğunu iddia eder ve mahkeme bakıcı hakkındaki tutuklama kararını reddeder. Şimdi Hyo-jeong kendi başına bir plan yapmaktadır.

*2019 Busan International Film Festivali, Aday Yeni Akımlar Ödülü

10. ULUSLARARASI "ALTIN TERAZİ KISA METRAJ FİLM YARIŞMASI"

1- 62-84 Anlaşılmadı Merkez

DCP / Renkli Color / 15’

Türkçe; İngilizce altyazılı

Türkiye, 2020

Yönetmen Director

Timuçin İpekusta

Koca şiddetinden kaçan bir kadın, aşçılık yaparak hayata tutunmaya çalışan bir trans birey ve intiharın eşiğindeki kaçak bir göçmenin bir gecede birleşen ve tehdit altına giren hayatları.

62-84, I Didn't Copy That, HQ

Arzu

Türkçe, İngilizce altyazılı

Türkiye / Azerbaycan, 2020

Yönetmen Director

Rufat Alizade

Savaş sırasında Arzu elinden kaçırdığı balonunun peşine düşer ve balonu ararken annesi de onu aramaktadır. Savaş tüm şiddetiyle devam ederken Arzunun aklında sadece balonu vardır. Bir askerin yardımıyla ağacın dalına takılan balonuna kavuşur ve eve doğru koşar. Annesiyle birlikte düşman askerlerinden gizlenirken eve baskın yapılır ve köydeki tüm balonlar göğe yükselir.

 

Ayrık Otu

DCP / Renkli Color / 10'

Türkçe; İngilizce altyazılı

Türkiye, 2019

Yönetmen Director

Doğuş Minsin

Aytuğ yaşadıklarından sonra bir kırılma noktasına gelmiştir. Ya toplumun onun için sunduğu hayatı reddedip yaşamını sonlandıracaktır ya da kendi istediği gibi yaşamayı seçip toplumu karşısına alacaktır.

Emziğimi Kim Çaldı?

DCP / Renkli Color / 3.49'

İtalya, 2020

Yönetmen Director

Sedighe Sharifi Dahaji

"Emziğimi Kim Çaldı?" rotoskopik bir teknikle yapılmış, günümüz dünyasının insan sorunlarına gerçeküstü bir bakış sunan kısa bir filmdir. Filmin dünyanın her yerinden insana gösterimini mümkün kılmak için karakterlerin yüzleri yoktur.

Bu sorunları entelektüel gelişimi ile daha iyi anlayan ve emziğin tüm dünyası olduğu çocukluğuna dönmek isteyen bir adamı anlatmaktadır. Adam dünyada barış olmasını ve eksorunlar çıkmamasını dilemektedir.

Göründüğü Gibi Değil

DCP / Renkli Color / 9.29’

Rusça; Türkçe ve İngilizce altyazılı

Rusya, 2019

Yönetmen Director

Ivan Zabazhanov

Parkta koşarken, Masha birbirine kelepçeli iki adam bulur. Durum, kimin suçlu kimin suçlu olmadığını anlamasını gerektirmektedir, ancak anlamak çok zordur.

İnsafsızlık

DCP / Renkli Color / 11’

Farsça; Türkçe ve İngilizce altyazılı

İran, 2020

Yönetmen Director

Sajad Motaharizadeh

Elham, fiziksel durumu iyi olmayan müşterilerinden birinin ikinci doğumunu engellemeye çalışan bir sosyal hizmet uzmanıdır ancak bu doğumu yaptırma riskini almak zorunda kalır.

İnsiyak

DCP / Renkli Color / 13.35’

Türkçe; İngilizce altyazılı

Türkiye, 2019

Yönetmen Director

Mustafa Kemal Altıner

Bir asker nerede olduğunu bilmediği bir ormanın ortasında uyanır ve elinde kalan teçhizatla yaşamını devam ettirmek için çevresini keşfe çıkar. Bu esnada düşman olduğunu düşündüğü bir askerin kendisine yaklaştığını fark eder ve sonunu kestiremeyeceği bir döngünün içine düşer.

Kapşonlu

DCP / Renkli Color / 7’

İspanyolca; Türkçe ve İngilizce altyazılı

Kolombiya, 2020

Yönetmen Director

Cristian Marín

"Kolombiya ulusal protestosunun manifestosu temel alınmıştır”.

21 Kasım 2019

David ve Camila, Felipe'nin gelmesini beklerken protestoya birlikte gitmeye hazırlanıyorlar. David, Kolombiya'nın siyasi idealleriyle ilgili bir tartışmanın ortasında kalıyor.

Mahallenin Bazı Kedileri

DCP / Renkli Color / 20'

Türkçe; İngilizce altyazılı

Türkiye, 2019

Yönetmen Director

Emre Sefer

Bahadır bir gün işe arabayla gitmek ister fakat arabayı çalıştırdığı sırada öndeki araca çarpar, panikle olay yerinden uzaklaşır; Bahadır’ın çarptığı araç bir komisere aittir. Bir hanımefendi olayı görür ve peşine düşer. Bahadır yeni memurluğa adım atmışken bu durumun siciline işlemesinden korkar, Hanımefendi’yi şikâyetlerinden vazgeçirmeye çalışır.

Yara

DCP / Renkli Color / 16.30’

Türkçe; İngilizce altyazılı

Türkiye, 2020

Yönetmen Director

Onur Güler

Doktor Bahar, oğlu Mert’in doğum günü kutlaması sırasında aldığı telefonla, ölüm raporu hazırlamak için yaşlı bir adamın evine gider. Bu görev, Bahar için mesleki rutin gibi görünse de gelininin itirafıyla rutin olmaktan çıkıp Bahar’ı vicdanı ve kariyeri arasında bırakır.

ADALET TERAZİSİ

Almanca Dersi

Deutschstunde

DCP / Renkli Color / 125'

Almanca; Türkçe ve İngilizce altyazılı

Almanya, 2019

Yönetmen Director

Christian Schwochow

İkinci Dünya Savaşı'ndan hemen sonra Almanya. Genç tutuklu evinde kalan Siggi Jepsen, "Görev Sevinci" üzerine bir makale yazmak zorundadır. Bir türlü yazmaz. Ertesi gün, ceza olarak atıldığı hücrede aynı alıştırmayı yapmak zorundadır ve zincirlerini kırmış gibi Kuzey Almanya'daki küçük bir köyde kendisini tamamen görevlere adayan bir polis memuru ve köyünyetkililerinden olan babası Jens Ole Jepsen’e ilişkin anılarını yazar.

Savaş sırasında babası, çocukluk arkadaşı Ekspresyonist sanatçı Max Ludwig Nansen'e, Ulusal Sosyalistler tarafındanzorla getirilen resim yasağını uygulamak zorunda kalır. Onu titizlikle denetler ve 11 yaşındaki Siggi'nin kendisine yardım etmesini ister. Ancak Nansen direnir ve aynı şekilde kendisi için bir oğul gibi olan Siggi'nin yardımını ister. İki adam arasındaki çatışma sürekli artar ve Siggi arada kalır. ‘Uyum mu yoksa direnç mi?’ sorusu Siggi için belirleyici hale gelir.

* 2019 Zürih Film Festivali

*2019 Tallinn Black Nights Film Festivali

*2019 Hamburg Film Festivali, Aday, En İyi Film

*2020 Bavarian Film Ödülleri,En İyi Görüntü

Baba

Otac

DCP / Renkli Color / 120'

Sırpça; Türkçe ve İngilizce altyazılı

Sırbistan / Fransa / Almanya / Slovenya / Hırvatistan / Bosna Hersek, 2020

Yönetmen Director

Srdan Golubović

Sırbistan'da küçük bir kasaba. Gündüz işçi olarak çalışan ve iki çocuk babası olan Nikola’dan, yoksulluk ve açlık karısını çaresiz bir davranışa sürükledikten sonra çocuklarını sosyal hizmetlere bırakması istenir. Yetiştirilmeleri için yeterli koşulları sağlayana kadar, çocuklar koruyucu aileye yerleştirilecektir. Nikola'nın en iyi çabalarına ve çok sayıda başvurusuna rağmen, sosyal hizmetler merkezinin başkanı çocuklarını geri vermeyi reddeder ve durum umutsuz görünür. Ancak Nikola yerel yönetimin yolsuzluk yapabileceğini keşfettiğinde, Sırbistan'ı boydan boya yürüyerek davasını doğrudan Belgrad'daki ulusal bakanlığa götürmeye karar verir. Her şeye rağmen, sevgi ve umutsuzlukla teşvik edilen bu baba, adaletten ve çocuklarını büyütme hakkından vazgeçmeyi reddeder.

*2020 Berlin Uluslararası Film Festivali, Panorama Seyirci Ödülü - Ekümenik Jüri Ödülü

*2020 Calgary Uluslararası Film Festivali, En İyi Uzun Uluslararası Uzun Metraj

*2020 FEST Uluslararası Film Festivali, Stella Artois Ödülü

FEDEORA Jüri Özel Ödülü

*2020 Sofya Uluslararası Film Festivali, Aday Büyük Ödül Balkan Yarışması

*2020 Avrupa Film Ödülü Resmi Seçti

 

Barış Gelini: “PIPPA BACCA”

Sono Innamorato Di Pippa Bacca

İtalyanca, İngilizce; Türkçe, İngilizce altyazılı

İtalya / Kanada, 2020

Yönetmen Director

Simone Manetti

Pippa Bacca olarak bilinen Giuseppina Pasqualino di Marineo, 34 yaşında İtalyan bir sanatçıydı. Savaşlarda yer alan 11 ülkeyi başka bir performans sanatçısı Silvia Moro ile birlikte otostop çekerek geçmişlerdi. Her ikisi de gelinlikleriyle yola koyulmuşlardı.

Bu yaptıklarının barış ve güven için bir mesaj olmasını istiyorlardı. “Başkalarına güvenirseniz sadece iyi şeyler alırsınız. Bu yolculuk bunu kanıtlamak için bir performanstır” diye ön görüyorlardı. İki sanatçı birçok ülkeyi birlikte otostop çekerek geçtiler ve sonra İstanbul'da bir süreliğine ayrılmaya karar verdiler. Daha sonra yeniden buluşacaklardı. Pippa, İstanbul’da yalnız başına kaldığı andan sonra kimse ondan bir daha haber alamadı.

*2020 37th Torino Film Festivali Gli Occhiali Di Gandhi Ödülü

Şarlatan

Šarlatán

DCP / Renkli Color / 118'

Çekçe; Türkçe ve İngilizce altyazılı

Çek Cumhuriyeti / İrlanda / Slovakya / Polonya, 2020

Google+ WhatsApp