MANNHEİM-HEİDELBERG FİLM FESTİVALİ’NDE ‘NASİPSE ADAYIZ’

MANNHEİM-HEİDELBERG FİLM FESTİVALİ’NDE ‘NASİPSE ADAYIZ’

Nasipse Adayız Uluslararası Mannheim-Heidelberg Film Festivali’nde yarışacak

Adana Film Festivali’nde en iyi film ve en iyi yönetmen ödülünü alan Ercan Kesal’ın yazıp yönettiği Nasipse Adayız Uluslararası Mannheim-Heidelberg Film Festivali’ne seçildi.

Film Almanya’nın en köklü festivallerinden biri olan ve bu sene 69. kez düzenlenecek Mannheim–Heidelberg Film Festivali’nde ilk kez Almanya’daki sinemaseverlerle buluşucak.

Katıldığı festivallerden ödülle dönen, Ercan Kesal’ın ilk uzun metrajlı filmi Nasipse Adayız festival yolculuğuna devam ederken bir yandan da 30 Ekim’de Türkiye’de vizyona girmek için gün sayıyor.

Türkiye’deki vizyonu sonrasında festival yolculuğunu kaldığı yerden sürdürecek film ilk olarak 12-22 Kasım 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek Mannheim- Heildelberg Film Festivali’nde yarışacak.

Ercan Kesal’ın genç bir doktor olarak Beyoğlu belediye başkan aday adayı olmasını anlatan aynı adlı kitaptan uyarlanan ve otobiyografik özelliklere sahip olan film son olarak Türkiye’de 27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin ‘Ulusal Uzun Metraj Film’ yarışmasında ‘En İyi Film’, ‘En İyi Yönetmen’ ve ‘Film Yönetmenleri Derneği En İyi Yönetmen Ödülü’ başta olmak üzere toplam 5 dalda ödül alarak törene damga vurmuştu.

Türkiye prömiyerini yaptığı İstanbul Film Festivali’nden de ‘En İyi Yönetmen’, ‘En İyi Kurgu’ ve ‘FIPRESCI En İyi Film’ ödülleriyle dönen ‘Nasipse Adayız’, İstanbul’da bir belediyenin başkan aday adayı olan doktor Kemal Güner’in bir günde geçen trajikomik hikayesini konu alıyor.

Filmin kadrosunda Ercan Kesal, Selin Yeninci, İnanç Konukçu ve Muttalip Müjdeci yer alırken Nazan Kesal ve Valeriu Andriuta kadroya konuk olarak eşlik ediyor.

Google+ WhatsApp