İstanbul’a Yeni Sanat Merkezi

İstanbul’a Yeni Sanat Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “Resmemaneti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Resim Koleksiyonu” sergisi ile Taksim Meydanı metro girişinde bulunan Taksim Sanat'ın kapılarını açtı. Sergi, Taksim Sanat Merkezi'nde 15 Ocak tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

İstanbul’un yeni sanat mekânı "Taksim Sanat Merkezi"nin açılışı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Daire Başkanı Hüseyin Tok, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ Genel Müdürü Kemal Kaptaner, Resmemaneti sergisi küratörü Mehmet Lütfi Şen, sanatçılar, sanatseverler ve basın mensuplarının katılımlarıyla gerçekleşti.

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi Resim Koleksiyonu” seçkisi ile birlikte Sezer Tansug'un Geleneksel Kültüre Çağdaş Yorum '66 Kare' çalışmasının sergilendiği merkezin açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Daire Başkanı Hüseyin Tok, serginin bir başlangıç olduğunu belirterek, ilerleyen süreçte farklı çalışmaların da  İBB Kültür AŞ tarafından sanatseverlerin beğenisine sunulacağını ifade etti.

Kültür AŞ Genel Müdürü Kemal Kaptaner de “Kültür AŞ olarak burada bir kitap kafemiz ve arka tarafında bir galerimiz vardı. Bir tadilat ve dekorasyon değişikliği yaparak gerek metroya girip çıkanların, gerek kitap kafeye gelenlerin sanat galerisini daha rahat algılayacağı şekilde geniş ve ferah bir alan oluşturduk. İstanbulluların ve tüm sanatseverlerin hizmetine sunuyoruz. Resmemaneti kataloğu hazırlayarak bu eserleri bir araya topladık. Kültür AŞ kitapçılarında yakında satışa sunulacak. 124 eserle bu sergiyi açtık. Bunların 66 tanesi özel konseptedir. 15 Ocak’a kadar gerek İstanbul'dan, gerek İstanbul dışından sanatseverleri, Taksim Metro girişinde yer alan Taksim Sanat merkezimize bekliyoruz ” dedi.

Resmemaneti Sergisi için özel katalog çıkıyor

Serginin küratörü Mehmet Lütfi Şen ise serginin sanatla ilgilenenler için çok önemli olduğunu belirterek, “İçinde bulunduğumuz İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin uzun yıllardan beri oluşturmuş olduğu değerli bir koleksiyonun sergisi. Burada sadece koleksiyondan 124 kadar eser yer alıyor. Koleksiyonun tamamı özel bir katalogda bir araya getirildi. Yakında sanatseverlerin beğenisine sunulacak” diye konuştu.

 

Google+ WhatsApp