GEÇMİŞİMDEN SESLER VE RENKLER

GEÇMİŞİMDEN SESLER VE RENKLER

Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleşen “Kitaplar Arasında” söyleşilerinin 26 Mart'taki konuğu Sosi Antikacıoğlu.

Boğaziçi Üniversitesi’nin entelektüel canlılığından ilham alarak ortaya çıkan BU+ oluşumunun üniversite ile toplumu buluşturma yönünde başlattığı projeler arasında yer alan “Kitaplar Arasında” söyleşi dizisi "Geçmişimden Sesler ve Renkler" adlı kitabı hazırlayan Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Dr. Sosi Antikacıoğlu'nu 26 Mart 2019 saat 17.00'de Güney Kampüs Rektörlük Konferans Salonunda konuk ediyor.

Dr. Sosi Antikacıoğlu, kaleme aldığı bu kitabı ile kendi öyküsünü anlatıyor. Aile soyağacının dallarında gezerek, Türkiye’nin “baki kalan” Ermenilerinin bölgesel ve sınıfsal olarak farklılaşan hayatlarından kesitlerine, 1940’lardan günümüze; aslında, ailenin hafızası üzerinden, 1910’lara, hatta daha gerisine uzanan bir öykü var. Büyüme tecrübesinden “gönül işleri”ne, hayatın her cephesinden canlı tecrübeler, gözlemler var. Anadolu, Trakya, İstanbul, Şişli, Büyükada, Boğaziçi Üniversitesi var.

Dr. Sosi Antikacıoğlu
1970 yılında Robert Koleji İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun olduktan sonra, Boğaziçi Üniversitesi'nde doktora programını yine aynı bölümde tamalamıştır. 37 yıl boyunca Boğaziçi Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışan Sosi Antikacıoğlu, hala Boğaziçi Üniversitesinde ders vermeye devam etmektedir.

Google+ WhatsApp