DOSTLUK KISA FİLM FESTİVALİ BAŞLADI!

DOSTLUK KISA FİLM FESTİVALİ BAŞLADI!

3 gün boyunca dostluk temalı filmler ile günümüz bireyselleşme ve yalnızlaşma çağında sinemaseverlere nefes aldıracak "Dostluk Kısa Film Festivali" başladı

Direktörlüğünü Faysal Soysal’ın ve Genel Sanat Yönetmenliğini Mehmet Lütfi Şen’in yaptığı “Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali”,“Kısa Metraj Film Yarışması” jürisine Türk sinemasının değerli yönetmenlerinden Yüksel Aksu başkanlık ediyor. Dünyaca ünlü Amerikalı Senarist ve Yönetmen Najwa Najjar, İranlı Yönetmen Kamal Tabrizi, Türk Yönetmen Tevfik Başer ve Oyuncu Sezin Akbaşoğulları jüride yer alan diğer isimler.

Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali’ne 800 başvuru gerçekleşirken festival ödül alacak filmler 16 Aralık Pazar akşamı Cemal Reşit Rey’de gerçekleşecek muhteşem bir tören ile sahiplerini bulacak.

Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali”, “Kısa Metraj Film Yarışması” ana yarışma kategorisinden oluşurken, yarışmada dereceye girecek filmlerden 1.’ye 40.000 TL, 2.’ye 20.000 TL, 3.’ye 12.000 TL ile bir kısa filme 15.000 TL değerinde Fethi Gemuhluoğlu Dostluk Ödülü verilecek.

YARIŞMA FİLMLERİ SEÇKİSİ

SCHOLLYARD BLUES/ İSVEÇ / Maria Eriksson / 16’ 36’’
HEDIEH / İRAN / Sahar Sotoodeh / 15’
DÜŞ YÜZEYİ/ TÜRKİYE / Aahmet Faruk Arslan /7’ 7’’
MY LABEL/ BELÇİKA / Janne Janssens / 4’ 41’’
FARAMOOSHİ/ İRAN / Fatemeh Mohammad /16’
KRAMPON / TÜRKİYE / Abdullah Şahin / 13’ 20’’
ARTHUR RAMBO/ FRANSA / Guillaume Levil /18’
IMAGE / İRAN / Ehsan Kaffah / 20’
FROM INSIDE/ İRAN / Ramy Gabry / 5’
NAFTALİN/ TÜRKİYE / M.Furkan Daşbilek / 18’ 16’’
THE LAST TEACHER / KAZAKİSTAN / Alan Rakhmetaliyev / 18’
GÜMÜŞ/ TÜRKİYE / Deniz Telek / 16’ 29’’
THE SEA SWELLS/İRAN / Amir Gholami / 18’ 13’’
SHAB E TAVALOD/ BIRTHDAY NIGHT / İRAN / Omid Shams / 20’
OYUNCAK BEBEK/ SERDAR ALTUN / TÜRKİYE / 13’ 28’’
THE FAREWELL/ KIRGIZİSTAN / Karash Janyshov /15’
IL TRATTO/ İTALYA / Alessandro Stevanon / 15’

DOSTLUK KISA FİLM FESTİVALİ PROGRAMI AÇIKLANDI

Fethi Gemuhluoğlu'nun "dostluk" felsefesinden yola çıkarak her bir senarist ve yönetmenin "dostluk" kavramına getireceği farklı ve özgün bakış açısıyla dostluğu kısa film dilinde yeniden inşa etmeye hazırlanan festivalin basın toplantısına Festival Başkanı Faysal Soysal, Festival Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Lütfi Şen, Jüri Üyesi Oyuncu Sezin Akbaşoğulları, sanatçı Anjelika Akbar, yönetmen Reis Çelik katıldı.

Google+ WhatsApp