"UZLAŞMA"NIN GALASI YAPILDI

İBB Şehir Tiyatroları'nın yeni oyunu Uzlaşma’nın galası, 25 Şubat'ta Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın yeni oyunu Uzlaşma’nın galası, 25 Şubat 2019 Pazartesi günü Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Chloe Lambert’in yazdığı Aslı İçözü’nün yönettiği Uzlaşma, tiyatroseverlerin beğenisini kazandı. Oyun 9 mart 2019 tarihine kadar Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde oynanacaktır.

Oyunun konusu:

Bir süre önce ayrılan Anna ve Pierre artık bir çift olmasalar bile hala ebeveyndir ve oğullarıyla iletişim konusunda sıkıntı çekmektedirler. Bu nedenle sürekli birbirlerini suçlayıp tartışarak hem kendilerinin hem de çocuklarının yaşamını cehenneme çevirirler. Sonunda sorunu çözmek için aile mahkemesinin atadığı arabulucular eşliğinde uzlaşma toplantılarına katılmaya ikna olurlar. Toplantılar boyunca sadece ayrılan çift değil, olaya profesyonel olarak dahil olsalar da özel yaşamlarında benzer sorunlar yaşayan arabulucular İsabelle ve Jeanne da sarsıcı iç hesaplaşmalarla karşı karşıya kalır… Trajikomik bir oyun olan Uzlaşma, ayrılık sonrası çocukları için sağlıklı bir düzen kurmaya çalışan ebeveynlerin psikolojik sürecini anlatırken, ülkemizde de uygulanan ve tarafların uyuşmazlıklarına dostane yollarla çözüm getirmeyi amaçlayan “arabuluculuk sistemi” konusunda fikir edinmemizi sağlıyor.

Yazan: Chloe Lambert
Çeviren: Zeynep Su Kasapoğlu
Yöneten: Aslı İçözü
Sahne ve Kostüm Tasarımı: Zuhal Soy
Işık Tasarımı: Mahmut Özdemir
Müzik ve Ses Tasarımı: Ilgın İçözü
Oyuncular: Gökçer Genç, Işıl Zeynep, Yeliz Şatıroğlu, Zeliha Bahar Çebi
Oyun Süre: Tek Perde - 95 dakika

 

Google+ WhatsApp