31. İSTANBUL CAZ FESTİVALİ PARKLARDA VE BOĞAZDA

31. İSTANBUL CAZ FESTİVALİ PARKLARDA VE BOĞAZDA

31. İstanbul Caz Festivali, 3-18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, düzenlenen 31. İstanbul Caz Festivali, 3-18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalin gelenekselleşen etkinliklerinden Parklarda Caz’ın ücretsiz konserlerive Caz Vapuru bu yıl da cazı doğayla ve İstanbul'un eşsiz manzaralarıyla buluşturacak.

Yeşille caz bir arada: Parklarda Caz

Festivalin en sevilen etkinliklerinden Parklarda Caz ile İstanbullular bu yaz da açık havada müzikle buluşuyor ve parkları bir günlüğüne festival alanına çeviriyor.Gösteri Eş Sponsorları Tchibo ve Eduscho’nun destekleriyle gerçekleştirilecek ücretsiz Parklarda Caz konserleri 6 Temmuz Cumartesi günü Beylikdüzü Yaşam Vadisi’nde,7 Temmuz Pazar günü Beşiktaş Cüneyt Arkın Sanatçılar Parkı’nda,13 Temmuz Cumartesi günü Küçükçekmece Göl Kenarı Amfi Tiyatro’da ve 14 Temmuz Pazar günü Şişli Habitat Parkı’nda müzikseverlerle buluşacak. Parklarda Caz’ın bu yılki konukları arasında  Duckshell ve Brass Riot’ın yanı sıra 2024’ün Genç Caz+ grupları yer alıyor.

Balkanlar ve Güney Amerika’nın sesleriyle ska, punk ve hip-hop’ı bir araya getirerek “sunshine-punk” ismini verdikleri özgün müzikleriyle Macar grup Duckshell, 6 ve 7 Temmuz günlerinde Parklarda Caz’ın konuğu olacak. Müzikte yeniliğin sınırının olmadığının en neşeli kanıtlarından olan grup, iki gün üst üste caz ve cümbüşü İstanbul parklarına getirecek.

13 ve 14 Temmuz günlerinde ise Avrupa sahnelerinin son yıllardaki en sevilen gruplarından Brass Riot sahnede olacak. Sürprizli melodileri, enerjik saksofon soloları, akılda kalıcı davul ritimleriyle punk, caz ve elektronik müziğin yepyeni bir karışımını icat eden grup, iki saksofon ve bir davul setiyle dinleyen herkesi parklarda dansa çağıracak.

Her sene olduğu gibi bu sene de Genç Caz+ grupları festival izleyicisiyle buluşacak. 2024’ün Genç Caz+ grupları  Zekeriya Şahiner Quartet, Blue Kiss Collective, Alân, Boba Quartet, Mojo 5 ve Zozeï Parklarda Caz konserlerinde İstanbullularla buluşacak. Ayrıca 19. Nardis Genç Caz Vokal Yarışması kazananlarından Begüm Çelebi de 7 Temmuz Pazar günü Beşiktaş Cüneyt Arkın Sanatçılar Parkı’nda festivalin konuğu olacak.

Parklarda Caz Programı

6 Temmuz Cumartesi

Beylikdüzü Yaşam Vadisi

17.30 – Zekeriya Şahiner Quartet

18.40 – Blue Kiss Collective

19.50 – Alân

21.10 – Duckshell

 

-------

 

7 Temmuz Pazar

Beşiktaş Cüneyt ArkınSanatçılar Parkı

17.30 – Zekeriya Şahiner Quartet

18.40 – Blue Kiss Collective

19.50 – Begüm Çelebi

21.10 – Duckshell

13 Temmuz Cumartesi

Küçükçekmece Göl Kenarı Amfi Tiyatro

17.30 – Boba Quartet

18.40 – Mojo 5

19.50 – Zozeï

21.10 – Brass Riot

 

-------

 

14 Temmuz Pazar

Şişli Habitat Parkı

17.30 – Boba Quartet

18.40 – Zozeï

19.50 – Alân

21.10 – Brass Riot

Binmeyen kalmasın: Caz Vapuru kalkıyor!

Kabataş İskelesi, 14 Temmuz Pazar

 

Festivalin en sevilen etkinliklerinden Caz Vapuru bir kez daha izleyiciyi Boğaziçi’nde caz ve swing’le bir araya getirecek. 14 Temmuz Pazar günü saat 11.00’de Kabataş İskelesi’nden kalkarak Anadolu Kavağı’na kadar Boğaz boyunca yol alacak ve her bölümü farklı bir sahneye dönüşecek olan Caz Vapuru'nun konukları, İstanbullu swing topluluğu Brassist, cazın erken dönem örneklerini Ragtime ve Dixiland’e özgü dramatik üslubuyla birleştiren Karambola, Rus caz grubu The Big Rhythm olacak. Cazın kalbinin Beyoğlu’nda attığı bir dönemin temsilcisi Lale Plak’tanHakan Atala ile Erdal Akkaş ve duyguları es geçmeyen eklektik performansıylaShangri La’nın DJ setleri vapuru bir dans pistine çevirecek.

Caz Vapuru Programı

14 Temmuz Pazar

Kabataş – Anadolu Kavağı – Kabataş

Kalkış noktası: Kabataş İskelesi

Kapı açılışı: 10.30

Kabataş’tan kalkış: 11.00

Anadolu Kavağı’na varış: 12.30

Anadolu Kavağı’ndan kalkış: 14.30

Kabataş’a varış: 15.30

İstanbul Caz Festivali’nin tüm programına caz.iksv.org adresinden ulaşılabilir.

Google+ WhatsApp