MARMARİS FİLM FESTİVALİ’NİN ANA JÜRİ ÜYELERİ BELLİ OLDU

MARMARİS FİLM FESTİVALİ’NİN ANA JÜRİ ÜYELERİ BELLİ OLDU

1-4 Ekim 2020 tarihleri arasında düzenlenecek olan 6. Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali’nin Ulusal Kısa Film Yarışması ve Liselerarası Kısa Film Yarışması’nın ana jüri üyeleri belli oldu.

Geçmiş festivallerde beş kişiden oluşan ulusal jüri üyelerinin sayısı, COVID-19 salgınından dolayı üç kişiye düşürüldü. Bu sene ulusal ana jüri başkanlığını yönetmen Umut ARAL üstlenirken, ana jürinin diğer üyeleri ülkemizin önemli aktörlerinden Ahmet Rıfat ŞUNGAR ve festivallerin aranan isimlerinden olan yönetmen Zeynep ÜNAL’dır.

COVID-19 önlemleri çerçevesinde bu sene uluslararası başvuruların kabul edilmediği festivalin ulusal yarışma bölümüne 553 film başvurarak yeni bir rekor kırıldı. Ön jürinin titiz çalışması sonucu 37’si Ulusal Kısa film Yarışması, 5’i Liselerarası Kısa Film Yarışması’nda yarışmak üzere toplam 42 film finalist listesine adını yazdırmayı başardı.

Kısa bir açıklama yapan Festival Direktörü Şeref ÖZTÜRK şöyle dedi:

Birçok sektörün işleyişini olumsuz yönde etkileyen COVID-19 salgınından maalesef ki sanat dünyası da derinden etkilenmiştir. Uluslararası film festivallerinin iptal olduğu bu süreçte, Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali olarak devamlılık ilkesinden vazgeçmemiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Günden güne değişen şartlara uyum sağlayarak festivalimizi yapmak için elimizden geleni yapmaktayız. Normale dönüş durumunda festivali geçtiğimiz yıllardaki gibi olağan akışında ilerletecek planları da yapmış bulunmaktayız. Mevcut durumda maalesef ki geçen yıllarda 150-200 olan konuk sayımızı çok düşük tutmak zorunda kaldık. Sosyal mesafe ve hijyen önlemleri gereği salonlarda gösterim yapılmayacaktır. Gösterimlerimiz geçtiğimiz yıl festival için tasarlanan ve halk plajına kurulan anıt perdede gerçekleşecektir. 

Festivale katılım hakkında görüşleri sorulan Şeref ÖZTÜRK: 

Festivalimiz, bu sene 2019-2020 yıllarında çekilmiş olan filmleri kabul etmekte. Esasında katılımın az olacağı yönünde çekincem vardı. Fakat Türk kısa filmciler pandemi sürecinde de sanatlarına devam ederek yüksek bir katılım göstermiştir. Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali de Türk sinemasına dair umutları her daim yeşil tutan genç sinemacılara destek vererek üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmektedir. diye ekledi.  

 

 

Google+ WhatsApp