“Kısa'dan Hisse Kısa Film Festivali”

“Kısa'dan Hisse Kısa Film Festivali”

düzenlenen "Kısa'dan Hisse Kısa Film Festivali”, bu yıl 7-13 Kasım tarihlerinde sinemaseverlerle buluşacak.

Sinema sanatının çekirdeğini teşkil eden kısa filmin üretimini teşvik etmek, genç film yönetmenlerinin fikirlerinin esere dönüşmesine öncülük ederek gelişimlerine katkı sağlamak, Türk sinemasına yeni sanatçıların yetişmesine katkı sunmayı kendisine hedef olarak seçen Kısa’dan Hisse Kısa Film Festivali, bu yıl 7-13 Kasım 2022 tarihlerinde düzenlenecek. Genç Öncüler Gençlik, Spor ve Eğitim Derneği tarafından düzenlenen festivalin ön değerlendirme jürisinde bu yıl dört farklı isim bulunuyor. Sinema yazarı ve öğretim görevlisi Döndü Toker, yönetmen Ömer Dişbudak, gazeteci ve yönetmen Ali Demirtaş ile geçtiğimiz yıl Kısadan Hisse Kısa Film Festivalinde Bir Nehir Kıyısında adlı filmiyle Birincilik Ödülünü kazanan yönetmen Muhammed Furkan Daşbilek bu yıl festivale başvuran tüm filmleri titizlikle izleyip değerlendirecek. Festivalin açılış etkinliği 7 Kasım Pazartesi akşamı Atlas Sineması’nda olacak.

5 FARKLI KATEGORİDE ÖDÜLVERİLECEK

Bu yıl yarışmaya katılan filmler Kurmaca”, Belgesel”, Animasyon”, Deneysel” ve Lise” olmak üzere 5 farklı kategoride değerlendirilecek. Kurmaca, Belgesel ve Animasyon kategorilerindeki en iyi filmlere 10.000 TL değerindeki para ödülü verilirken Deneysel kategorideki en iyi film ise 5.000 TL ile ödüllendirilecek. Öte yandan Lise kategorisinin en iyi filmine 5.000 TL ve İstanbulSinema Eğitimi (İSE) Ödülü, 2. ve 3. filmlerine ise İstanbul Sinema Eğitimi (İSE) Ödülü verilecek. Ayrıca bir usta sinemacı anısına verilen Genç Öncüler Özel Ödülünün sahibine 5.000 TL değerinde para ödülü takdim edilirken Kısa Film Yapım Desteği Ödülünü kazanan senaryo sahibine ise en az 20.000 TL yapım desteği verilecek. Tüm ödüller 13 Kasım Pazar akşamı Atlas Sineması’nda görkemli bir törenle sahiplerini bulacak.

ERİŞİLEBİLİR BİR FESTİVAL

Festivalin herkes için daha ulaşılabilir olması adına bu yıl gösterimler Avrupa ve Anadolu yakasında eş zamanlı olarak gerçekleşecek. Bağlarbaşı Kültür Merkezi ve Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi festivalin gösterim mekanları olarak belirlendi. Aynı zamanda engelli bireyler için erişilebilir özel gösterimler yapılacak. Filmler bu gösterimlerde ayrıntılı alt yazı ve sesli betimleme ile sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Film gösterimlerinin yanı sıra sinemada dijital dönüşüm, sinema tarihi ve sinema eleştirmenliği üzerine paneller; sinemaya dair çeşitli workshop, master class ve usta-çırak buluşmalarıyla katılımcılara dolu dolu bir festival deneyimi yaşatılacak.

Google+ WhatsApp