Jacques ile Efendisi sahneye taşındı

Jacques ile Efendisi sahneye taşındı

Tiyatro dünyasına bu sezon adım atan Rest Tiyatro’nun ilk oyunu "Jacques ile Efendisi" 24 Kasım Cumartesi akşamı saat 20.30’da Sahne Pulchérie’de seyirciyle buluşuyor.

Ragıp Ertuğrul yönetiminde bu sene içersinde kurulan Rest Tiyatro, ilk oyunu "Jacques ile Efendisi" ile tiyatroseverlere 24 kasım akşamı Sahne Pulcherie'de merhaba diyecek.

Çek asıllı ünlü Fransız yazar Milan Kundera'nın 1968 yılında Sovyet birliklerinin Çekoslovakya’yı işgalinden sonra yazmaya başladığı ancak 1981 yılında Fransa’da yayımlayabildiği "Jacques ile Efendisi",  Diderot’nun XVIII. yüzyılın son çeyreğinde kaleme aldığı ve Batı edebiyatı tarihinin mihenk taşlarından biri olan "Kaderci Jacques ile Efendisi" adlı romanın  3 perdelik tiyatro uyarlamasıdır. Dilimize de Ayberk Erkay tarafından kazandırılmıştır.

“Jacques ile Efendisi”, üç farklı aşk öyküsünden hareketle yerleşik ahlâk değerlerini sorgularken, dostluğu, güveni, kıskançlığı, nefreti de sorguluyor. Akıl ve duyguyu tartıya koyuyor, tartının hangi tarafının ağır geldiğini seyircinin algısına bırakıyor. Soylular ve köylüler, efendiler ve uşaklar arasında gezerken dünyanın aldatma ve aldanmalar, gerçekler ve yalanlar, güven ve hıyanet arasındaki ince çizgi üzerinde durduğunu hatırlatıyor."

Yazan: Milan Kundera
Çeviren: Ayberk Erkay
Yöneten: Ragıp Ertuğrul
Müzik: Çiğdem Erken
Hareket Tasarımı: Mehmet Selin Sağdıç
Işık Tasarımı: Kemal Yiğitcan
Dekor Tasarımı: Ali Yalçıner
Kostüm Tasarımı: Merih Sualp
Oyuncular: Cem Baza, Serhan Süsler, Zeynep Erkekli, Umut Demirdelen, Ayşegül Yalçıner, Ali Yalçıner, Halit Barış Öncü, Erce Ahmet Kardaş, Fulden Obiz
Oyun Süresi: Tek Perde, 90 dakika

Google+ WhatsApp