İKVS’DEN MÜZİSYENLERE DESTEK

İKVS’DEN MÜZİSYENLERE DESTEK

İstanbul Müzik Festivali, yeni bir destek fonu oluşturarak müzisyenlere maddi destek sağlayacağını açıkladı

Türkiye’de de oldukça kırılgan bir yapıya sahip olan sanat dünyasının geri dönülemez bir yara almadan faaliyetlerine devam edebilmesi için sivil toplum ve özel sektörler kampanyalar başlatıyor.

CovId-19 salgını nedeniyle çalışmalarına ara vermek zorunda kalan müzisyenlere maddi destek sağlamayı amaçlayan ‘Müzisyen Destek Fonu’ için son başvuru tarihi 30 Haziran. ‘Müzisyen Destek Fonu’ projesi, herhangi bir kamu kurumunda veya özel orkestrada kadrolu olarak çalışmayan ve salgın nedeniyle serbest çalışmalarına ara vermek zorunda kalan profesyonel müzisyenlere, dijital platformlarda performans imkânı sağlayarak destek olmayı amaçlıyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen, gösteri İstanbul Müzik Festivali tarafından hayata geçirilen Müzisyen Destek Fonu başvuruları, muzik.iksv.org adresinde yer alan başvuru formu aracılığıyla yapılabiliyor.

DAYANIŞMA RUHU ÇOK ÖNEMLİ

İstanbul Müzik Festivali direktörü Efruz Çakırkaya, konuya ilişkin “Böyle zor zamanlarda bir dayanışma ruhuyla hareket etmek ve birbirimize kol kanat germek çok önemli. 47 yıllık tarihinde dünya yıldızlarından genç solistlere, uluslararası üne sahip orkestralardan yerli topluluklara yüzlerce sanatçıyı izleyicisiyle buluşturan İstanbul Müzik Festivali olarak pandemi nedeniyle sanatını fiziki şartlarda bize ulaştıramayan müzisyenlerimize böyle bir ilkle destek olmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu. n Kültür Sanat Servisi

MÜZİSYEN DESTEK FONU BAŞVURU ŞARTLARI

Müzisyen Destek Fonu’na Türkiye’de ikamet eden, lisans eğitimini tamamlamış, konservatuvar mezunu, Türkiye’de konser veren profesyonel orkestra veya topluluklarla Ocak 2018-Ocak 2020 tarihleri arasında serbest orkestra müzisyeni olarak çalışmış ve herhangi bir devlet kurumunun, özel kurumun veya orkestranın kadrosunda yer almayan adaylar başvurabilecek.

Google+ WhatsApp