ARTER TAŞINIYOR

ARTER TAŞINIYOR

2010 yılından bu yana İstiklal Caddesi’nde faaliyetini sürdüren Arter, Dolapdere’deki yeni binasına taşınıyor.

Vehbi Koç Vakfı kuruluşu olan Arter, çağdaş sanat alanında sürdürülebilir bir üretim ve sergileme altyapısı sunmak üzere 2010 yılında açıldı. Bugüne kadar 37 sergiyi izleyicilerle buluşturan Arter, çağdaş sanatın görünürlüğüne katkıda bulunurken, bu sergiler kapsamında 183 eserin üretimine de destek sağladı. Arter’in sergilerine yayınlar ile konuşmalar, performanslar ve atölye çalışmaları eşlik etti.

Vehbi Koç Vakfı’nın 50. kuruluş yıldönümünü kutlayacağı 2019 yılında açılacak yeni binasıyla beraber Arter, süregelen faaliyetlerini çok daha ileriye taşıyarak VKV Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan ve koleksiyon dışında sergilerin yanı sıra farklı sanat disiplinlerinden gösteri ve etkinliklere ev sahipliği yapacak.

İnşaatı 2015 yılında başlayan binada sergi alanlarının yanı sıra performans salonları, öğrenme ve etkinlik alanları, kütüphane, konservasyon laboratuvarı, sanat yayınlarına odaklanan bir kitabevi ve yeme/içme alanları bulunuyor. Mimari tasarımı İngiliz Grimshaw Architects tarafından yapılan bina, toplam 18.000 metrekare kapalı alana sahip.

Arter’in İstiklal Caddesi üzerinde yer alan binası ise 2019 yılı başında tadilata girecek ve Eylül 2019’dan itibaren Vehbi Koç Vakfı’na bağlı yeni bir sergi alanı olarak hizmet verecek.
 

Google+ WhatsApp