ALTIN PORTAKAL'DA YARIŞACAK FİLMLER AÇIKLANDI

ALTIN PORTAKAL'DA YARIŞACAK FİLMLER AÇIKLANDI

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde bu yıl tekrar düzenlenmeye başlayan "Ulusal Yarışmalar" kategorisinde yer alacak filmler belli oldu.

Yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun, sinema yazarları Sevin Okyay ve Mehmet Açar'dan oluşan ön jüriye başvuran 50 film arasından yapılan değerlendirme sonucu "Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması"na seçilen filmler, Ali Aydın’ın “Kronoloji”, Ali Özel’in “Bozkır”, Faysal Soysal’ın “Ceviz Ağacı”, Kıvanç Sezer’in “Küçük Şeyler”, Leyla Yılmaz’ın “Bilmemek”, Maryna Er Gorbach ve Mehmet Bahadır Er’in “Omar ve Biz”, Onur Ünlü’nün “Topal Şükran'ın Maceraları”, Orçun Behram’ın “Bina”, Özkan Yılmaz’ın “Soluk” ve Ümit Ünal’ın “Aşk, Büyü, vs.” oldu.

Antalya'da Türkiye Prömiyerleri

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'na katılan filmlerden sekizi (“Aşk, Büyü, vs.”, “Bilmemek”, “Bina”, “Bozkır”, “Ceviz Ağacı”, “Omar ve Biz”, “Soluk”, “Topal Şükran'ın Maceraları”) ülkemizde ilk kez seyirci karşısına çıkacak.

"Ulusal Yarışmalar" Festivale Geri Dönüyor

İki yıl önce festivalden kaldırılan "Ulusal Yarışmalar" kategorisi bu yıl tekrar festivaldeki yerini alacak. yaklaşık 400 filmin başvuru yaptığı "Ulusal Yarışmalar"ın kazananları 1 Kasım günü gerçekleştirilecek ödül töreninde açıklanacak.

Biket İlhan, Murat Düzgünoğlu ve Melih Saracoğlu’dan oluşan Film Yönetmenleri Derneği Jürisi Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü'nün; Agah Özgüç, Banu Bozdemir ve Bülent Vardar’dan oluşan sinema yazarları jürisi de Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Ödülü'nün bu yılki sahibini belirleyecek.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ev sahipliğinde düzenlenecek olan 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin İdari Direktörlüğünü Cansel Çevikol Tuncer, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu üstlenirken, sanat yönetmenliğini Başak Emre, Antalya Film Forum’un yöneticiliğini ise Olena Yershova Yıldız yürütecek.

Google+ WhatsApp