5 YAŞANMIŞ HİKAYE ‘MOR’ SANAT PARKTA FESTİVALİ'NDE

5 YAŞANMIŞ HİKAYE ‘MOR’ SANAT PARKTA FESTİVALİ'NDE

İstanbul Sözleşmesinin tartışıldığı, kadına şiddetin doruk noktasına ulaştığı günümüzde beş kadının yaşadıklarını anlatan “MOR” 14 Ağustos Cuma günü saat 21:00'da Sanat Parkta Festivali'nde sahnelenecek

Ayşegül Yalçıner, Canan Tuğaner, Eda Özdemir, Hafize Balkan ve Nilay Doğan’ın rol aldıkları Mor oyunu Sanat Parkta Festivali'nde sahne alıyor

Yaşanmış kadın hikayelerinden yola çıkarak, Ali Yalçıner tarafından kaleme alınanan Mor oyununda, kadınlara maruz kaldıkları şiddet karşısında "susma", kamuoyuna da "sessiz kalma" mesajı veriyor.

Şiddetten kaçarak sığınma evinde yaşayan 5 kadının günlük yaşamlarını, çekişmelerini, sosyal hayatlarını, alışkanlıklarını, dedikodularını, sırlarını birbirleriyle ve seyirciyle paylaştıkları oyun, eğlence ve hüznü harmanlayarak kadınların yaşantılarını seyirciye aktarıyor.

Kadıköy Halk Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni ve Mor oyununda da eski bir pavyon kadınını canlandıran Ayşegül Yalçıner;

“Seyircimizin üç sezondur olduğu gibi içinden geçtiğimiz bu zor günlerde bizi yalnız bırakmayacağını biliyoruz. İstanbul Sözleşmesinin tartışıldığı, kadına şiddetin doruk noktasına ulaştığı bu günlerde biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Sanatın gücüyle sahnede sözümüzü söylüyoruz.” dedi.

Oyunun yazarı ve yönetmeni Ali Yalçıner;

“Yaklaşık 6 aydır perdelerimiz kapalıydı. Geçtiğimiz Cumartesi günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği organizasyonda Maltepe'de, Tebeşir İzi oyunumuzla ilk kez izleyicimizle buluştuk. Şimdi de sıra Mor oyunumuzda. İşin maddi boyutu bir yana manevi boyutu daha bir önemli bizler için. Bir daha ne zaman oyun oynarız belli değil. Bu nedenle izleyicilerimizi bekliyoruz. Tiyatro onlar olmadan olmuyor.” dedi.

İstanbul Sözleşmesinin tartışıldığı, kadına şiddetin doruk noktasına ulaştığı bu günlerde Kadıköy Halk Tiyatrosu tarafından üç sezondur sahnelenen MOR oyunu, 14 Ağustos Cuma günü saat 21:00'da Kadıköy Belediyesi'nin düzenlediği Sanat Parkta Festivali'nde sahne alıyor.

Bütün sektörler gibi pandemi sürecinde zor günler geçiren özel tiyatrolara destek amacıyla gerçekleştirilen festivalde bilet fiyatları 25 TL. Kadıköy Belediyesi'nin önlemleri en üst düzeyde tuttuğu festivalde, 900 kişilik açık hava sahnesine sosyal mesafe kurallarına uyularak 300 seyirci alınıyor. Yine önlemler dahilinde bilet satışı Mobilet üzerinden yapılıyor.

 

Google+ WhatsApp