OPERA YA DA BALE  DENİNCE  AKLINA NE GELİYOR

OPERA YA DA BALE DENİNCE AKLINA NE GELİYOR

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin düzenlediği 8.Ulusal Resim Yarışması’na Başvurular Başladı

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği  kapsamında  , bu yıl  8.sini  düzenlediği  “Opera  ya da Bale denince aklına ne geliyor” konulu , 7-11 yaş arası çocuklara yönelik olan resim  yarışması’na başvurular  başladı.

   Geçtiğimiz sene, pandemi nedeni ile ertelenen etkinlik, bu sene ilk kez online olarak gerçekleşecek ve   yarışmaya katılım, resimlerin  digital ortamda gönderilmesi ile sağlanabilecek.

Çocukların, opera ve bale sanatlarına olan ilgilerini arttırmak amacı ile düzenlenen yarışmaya, her sene Türkiye’nin dört bir yanından katılım sağlanıyor. Hayatında hiç opera ya da bale temsili izlememiş öğrencilerin de  hayal dünyalarında yaşattıklarını resimlerine yansıtmaları sonucu ortaya çıkan birbirinden ilginç çalışmalarla yarışmaya katılabiliyorlar. Yarışmanın değerlendirmesi  ise  İDOB ressamları  ve  Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği’den  ressamlar tarafından yapılıyor.

   23 Nisan 2021 tarihinde, Kadıköy Süreyya Operası’nda sergi açılışı ve ödül töreni gerçekleşecek. Dereceye giren ve sergilenmeye hak kazanan resimler ise  23 Nisan – 23 Mayıs 2021 tarihleri arasında, Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Fuayesi’nde sergilenecek.

Denizbank  yarışmada  dereceye giren ilk üç öğrenciye tablet hediye ederken;  ayrıca resim malzemeleri , kitaplar ve  İDOB çocuk oyununa iki kişilik davetiye de verilecek.  Her yıl olduğu olduğu gibi, birinci olan resim görseli, gelecek yıl, afiş görseli olarak kullanılacak.

   Yarışma ile ilgili detaylar aşağıda belirtilmiştir;

Koşulları:  7-11 yaş arasında ilköğretim veya ortaöğretim öğrencisi olmak

Konu: “Opera ya da bale denince aklına ne geliyor?” /   MalzemeSerbest

Boyutlar: Uzun kenarı 70 cm’den daha uzun olmamalıdır.

Yarışmaya Son Katılım Tarihi:  1  Nisan 2021

Gönderilecek e-mail adresi:  [email protected]

 Not: Resimler, 1 Nisan 2021 tarihine kadar, digital ortamda e-mail yolu ile gönderilebilecek olup, detayları belirtilmelidir. (Öğrencinin  adı, soyadı, yaşı, veli/öğretmenin telefon numarası,  katıldığı il ve okul adı yazılmalıdır.)

Google+ WhatsApp