ÜNLÜ OYUNCU DEVRİM PARSCAN HAYATINI KAYBETTİ

ÜNLÜ OYUNCU DEVRİM PARSCAN HAYATINI KAYBETTİ

'Kurtlar Vadisi', 'Bizim Aile', 'Çiçek Taksi' ve 'Kurtuluş' başta olmak üzere 100'e yakın dizi ve sinema projesinde yer alan Devrim Parscan, 83 yaşında hayata gözlerini yumdu

1937 yılında Ankara'da doğdu. Sanat hayatına tiyatro ile başlayan Parscan, uzun yıllar Şehir Tiyatroları bünyesinde bir çok oyunda rol aldı.

Basketbol 1. Liginde Beykoz takımında oynadı, aynı zamanda gazetede spor yazıları yazdı. Spor hayatının yanında özel sektörde ithalat-ihracat kontrolörlüğü ve bankacılık yaptı.

1961 yılında Tunç Yalman’ın sahneye koyduğu “İktidar” adlı oyunla Şehir Tiyatroları’nda sahneye çıkmaya başladı. Uzun yıllar Şehir Tiyatroları bünyesinde birçok oyunda rol almıştır. 2003 yılında emekli olan sanatçı, ayrıca sinema ve dizilerde de oynadı.

2003-2004 yılları arasında Kurtlar Vadisi dizisinde canlandırdığı Orhan karakteri ile tanındı. Aynı zamanda seslendirme sanatçısı olan Devrim Parscan, yüzlerce filmde seslendirme yapmanın yanı sıra, yine birçok filmin dublaj yönetmenliğini üstlendi.

Kederli ailesine, tüm sevenlerine ve sanat camiasına başsağlığı dileriz. Sanatçı, 25 Kasım 2020 Çarşamba günü (yarın) 11:00’de Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Google+ WhatsApp