KÜÇÜK İSKENDER VEDA ETTİ

KÜÇÜK İSKENDER VEDA ETTİ

Bir süredir kanserle mücadele eden Şair Derman İskender Över nam-ı diğer Küçük İskender, gece saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Çağdaş Türk şiiriyle adını geniş kesimlere duyuran Küçük İskender, diğer edebiyat alanlarında da eserler vererek sırasıyla 2000 yılında Orhon Murat Arıburnu ödülü, 2006 yılında Melih Cevdet Anday Şiir Ödülü'nü, 2014'te Erdal Öz Edebiyat Ödülü'nü, 2017'de Necatigil Şiir Ödülü'nü kazanmıştı.

Küçük İskender için 4 Temmuz Perşembe günü Ortaköy Büyük Mecidiye Camisi'nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılınacak.

Küçük İskender Kimdir? Küçük İskender Hayatı;

1964 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Küçük İskender, Kabataş Erkek Lisesi'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni son sınıfta bırakarak İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'ne girdi ancak üç sene buradan da ayrıldı.

İlk şiiri Milliyet Genç Sanat'ta İskender Över imzasıyla yayımlanır. 1985 yılında ise profesyonel olarak Adam Sanat Dergisi'nde şiirleri yayımlanmaya başlar.

Kendisini 'marjinal' ve 'aykırı' bir 'metropol şairi' olarak tanımlayan Küçük İskender, kişisel yaşamından, çocukluk, aşk ve cinsellik gibi konulardan ilhamla yazdığı şiirleri, kendi kuşağının önemli isimlerinden birisi olmasını sağladı.

Bir Çift Siyah Deri Eldiven adlı şiir kitabıyla 2000 yılı Orhon Murat Arıburnu Ödülü, İskender'i Ben Öldürmedim adlı şiir kitabıyla 2006 yılında Melih Cevdet Anday Şiir Ödülü'nü kazandı.

Google+ WhatsApp