İBB ŞEHİR TİYATROLARI YENİ SEZONA HAZIR

İBB ŞEHİR TİYATROLARI YENİ SEZONA HAZIR

İstanbullu tiyatroseverlere 2 Ekim'de "Merhaba" demeye hazırlanan Şehir Tiyatroları'nın yeni sezon programı, İBB Kültür Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında anlatıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanı Hülya Muratlı, Şehir Tiyatroları Müdürü Necip Sedat Çakır, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur  ve Zihni Göktay, Nilgün Kasapbaşoğlu, Funda Postacı, Sinan Bengier, Ayşe Kökçü, Nergis Çorakçı, Özge Özder gibi çok sayıda Şehir Tiyatroları oyuncusu basın toplantısında yer aldı.

İBB Kültür Daire Başkanı Hülya Muratlı'nın konuşmasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, “Kültür ve sanat herkes için ve her yerde olacak, tüm İstanbullular tiyatro ile buluşacak" sözünü hatırlatarak yeni bir anlayış içersinde üretkenlikle Darülbedayi'nin aslına uygun hale getireceklerini, Seçim süreci nedeniyle kısa sürede hızlı bir çalışma gerçekleştirdiklerini ve bu sebeple repertuarda değişiklikler olabileceğini söyledi. Muratlı, Şehir Tiyatroları yönetim kuruluna değinerek gerekli hukuki ve bürokratik işlemlerin hızla yürütülerek Şehir Tiyatrosu Yönetim Kurulu'nda tekrar Şehir Tiyatrosu oyuncuları arasından seçimle belirlenecek 2 oyuncunun yer alacağını "Yönetim tarafından tepeden inme atanma ile değil, oyuncuların seçimiyle gelmesini arzu ediyoruz" diyerek müjdeledi.

Ayrıca 65 yaş üstü seyircilerin için bilet satışının başladığı iki gün boyunca ilk  iki sıranın rezerve edileceğini, İsrafla mücadele adına oyun repertuarında çok fazla yer teşkil eden ve mali yük getiren proje bazlı oyunların sayısını en aza indireceklerini dile getirdi.

İBB Şehir Tiyatroları Yönetmeliği Değişiyor mu?
1981 yılında beri yürürlükte olan Şehir Tiyatroları Yönetmeliği, 2012 yılında dönemin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yönetimi tarafından hazırlanan yeni yönetmeliğin kabul edilmesiyle beraber lağvedilmişti. Eski yönetmelikte 4.Madde'de belirtilen " Repertuar Kurulu" yeni yönetmelikte "Edebi Kurul" haline getirilerek Repertuar Kurulu üyelerinin belirlenmesini tanımlayan "Şehir tiyatroları kadrolu rejisör ve oyuncularını temsilen kendi aralarında seçilen 1 üye" ibaresi ve Eski yönetmelikte 10.Madde'de belirtilen "Yönetim Kurulu" yeni yönetmelikte de korunmuş ancak üyelerin belirlenmesi değiştirilerek "Şehir Tiyatrolarının kadrolu rejisör ve sanatkarları tarafından kendi aralarından seçecekleri 2 üyeden oluşur." ibaresi kaldırılmıştı.

Google+ WhatsApp