BARUT FIÇISI HALK

BARUT FIÇISI HALK

İstanbul Halk Tiyatrosu'nun sahnelediği Barut Fıçısı 26 Ocak'ta ArtıSahne'de tiyatroseverleri bekliyor.

Dejan Dukovski'nin genç bir yazarken 1995 yılında yazdığı, 11 kısa öyküden oluşan "Bure Baruta - Barut Fıçısı" önce Balkan ülkelerinde ardından Avrupa ve ülkemiz olmak üzere pekçok yerde sahne uyarlaması yapılmış başarılı bir roman. 1998 yılında beyazperdeye de uyarlanmış ve katıldığı Avrupa Film Festivallerinden de ödüller ile ayrıldığını hatırlatalım.

İstanbul Halk Tiyatrosu'nun sergilemeye devam ettiği üçüncü oyun olan Barut Fıçısı, sivri diliyle kara komedi öğelerini birleştirerek savaşın yol açtığı buhranın toplumsal etkilerini tirajikomik küçük öykülerle anlatıyor.

İstanbul Halk Tiyatrosu, Barut Fıçısı’na dönmüş şehri ve insanlarını anlatan bu komediyi Balkanlar’dan alıp getiriyor. Dileğimiz ‘barut fıçısı’na dönmüş kendi ülkemizi ve şehrimizi anlatmak. Aramızdaki ve içimizdeki büyük gerginliklerle yüzleşebilmek ve komedi yoluyla gerilimleri biraz olsun gevşetebilmek. Her zamanki gibi toplumsal eleştiri, her zamanki gibi komedi. Ve her zamanki gibi “kırmadan dökmeden”.

Yazan: Dejan Dukovski
Yöneten/Uyarlayan: Yıldıray Şahinler
Dekor-Kostüm: Barış Dinçel
Müzik Direktörü: Hakan Elbir
Işık Tasarım: Erdem Çınar
Oyuncular: Erkan Can, Yıldıray Şahinler, Ruhi Sarı, Aşkın Şenol, Faruk Akgören, Aytek Önal, Rüya Önal & Başak Gümülcineli
Oyun Süresi: 2 Perde, 2 saat

Etkinlik Tarihleri:
26 Ocak 2019 saat 20.30 ArtıSahne Mecidiyeköy
30 Ocak 2019 saat 20.30 Kadıköy Halk Eğitim Merkezi
6 Şubat 2019 saat 20.30 Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi
14 Şubat 2019 saat 20.30 ArtıSahne Mecidiyeköy

Google+ WhatsApp