“APARTMAN” VE “BİR TERENNÜM” İLE  2023’E VEDA

“APARTMAN” VE “BİR TERENNÜM” İLE 2023’E VEDA

Beykoz Kundura, 2023 sezonunu film ve tiyatroyla kapatıyor. Tüm zamanların iyi Noel filmlerinden Apartman” (The Apartment), Pazar günü Kundura Sinema’da gösterilirken, 2023’ün en iyi oyunlarından Bir Terennüm” de Kundura Sahne’ye misafir oluyor.

 Billy Wilder’ın yönettiği ve 1960 yılında En İyi Film dalında Oscar, Altın Küre ve BAFTA ödüllerini toplayan Apartman”,restore edilmiş kopyasıyla seyirciyle buluşuyor. Jack Lemmon ile Shirley MacLaine’in unutulmaz performanslarıyla hafızalara kazınan film, Noel ruhunu yaşamak isteyenler için saat 14:00’te Kundura Sinema’da.

Pazar günü Kundura Sahne’de ise, Tiyatro Eleştirmenleri Birliği (TEB) Ödülleri’nde Gülhan Kadim’e Yılın Yönetmeni Ödülü’nü getiren “Bir Terennüm”, saat 17:00de sahneleniyor. Firuze Engin’in yazdığı ve İpek Türktan ile Tolga İskit’in rol aldığı oyun, komik ve içli bir ailenin bir kaç nesillik hikâyesini anlatıyor.

Beykoz Kundura’da yılın kapanışı, film ve tiyatro ile olacak. 24 Aralık Pazar günü, 1960 yapımı romantik komedi klasiği Apartman” (The Apartment), Noel’e özel gösterimiyle saat 14:00’te Kundura Sinemada seyirciyle buluşurken, 2023’ün en iyi oyunlarından Bir Terennüm” de saat 17:00’de Kundura Sahne’de izlenebilecek.

Noel klasiği

Beykoz Kundura’nın restorasyonuyla büyüleyen sineması Kundura Sinema’nın geleneksel Noel gösterimine bu yıl, Billy Wilder’ın yönettiği “Apartmanadlı filmikonuk oluyor. Jack Lemmon ile Shirley MacLaine’in ikonik performanslarıyla da unutulmaz film, çalıştığı sigorta şirketinde hızla yükselebilmek için dairesini üst düzey yöneticilere kiralayan Baxter ile apartmanın asansör görevlisi Fran’in kesişen hayatlarını anlatıyor. En İyi Film dalında Oscar, Altın Küre ve BAFTA ödüllerini toplamış, Shirley MacLaine’e Venedik Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü getirmiş bu eşsiz klasik, tüm zamanların en iyi Noel filmlerinden biri sayılıyor.

Eleştirmenlerce ‘Yılın Yönetmeni’

Pazar günü Kundura Sahne, Tiyatro Eleştirmenleri Birliği (TEB) Ödüllerinde Yılın Yönetmeni seçilen Orchestra Theatre oyunu Bir Terennüm” ile tiyatro meraklılarını karşılıyor. İstanbulun farklı iki zamanında yaşanan sokağa çıkma yasağı günlerinde Çamlıcada bir evin salonunda geçen oyun, komik ve içli bir ailenin bir kaç nesillik hikâyesini anlatıyor. Firuze Engin’in yazdığı ve Gülhan Kadim’in yönettiği oyunda, Afife Ödülleri’ne aday performansıyla İpek Türktan ve Tolga İskit rol alıyor.

Hafıza’da çocuk atölyesi

Pazar günü ayrıca, Kundura Hafızanın Öğretim Programı kapsamında “Yeni Yıl Kartım adlı çocuk atölyesi de gerçekleşecek. Qbicart Disiplinlerarası Sanat Okulu eğitmenleri eşliğinde yapılacak atölyede çocuklar, kendi tasarladıkları yeni yıl kartlarını boyayacaklar.

Google+ WhatsApp