ANKARA FİLM FESTİVALİ EYLÜL'DE SİNEMALARDA

ANKARA FİLM FESTİVALİ EYLÜL'DE SİNEMALARDA

3 Eylül’de başlayacak 31. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin Ulusal Uzun Film Yarışması’nın filmleri belli oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen Ankara Uluslararası Film Festivali’nin Ulusal Uzun Film Yarışması’nda yer alan filmler belli oldu. 3 Eylül’de başlayacak ve bu yıl 31.sigerçekleşecek festivalde gösterilecek filmler, Ankara’da ilk kez vesinema salonlarında seyirciyle buluşuyor.

Akademisyen Ali Karadoğan, Dünya Kitle İletişim Vakfı Başkanı İrfan Demirkol ve yapımcı Zeynep Ünal’ın ön jüriliğinde yapılan değerlendirme sonucu 23 filden 9’u festivalde gösterilmeye hak kazandı.

Ulusal Uzun Film Yarışması’nda bu yıl; Cihan Sağlam’ın“Uzun Zaman Önce”, Erkan Yazıcı’nın “Uzak Ülke”, Eylem Kaftan’ın “Kovan”, Faysal Soysal’ın “Ceviz Ağacı”, Leyla Yılmaz’ın “Bilmemek”, Maryna Er Gorbach ve Mehmet Bahadır Er’in “Omar ve Biz”, Mehmet Emin Yıldırım’ın “Şair”, Onur Ünlü’nün “Topal Şükran'ın Maceraları” veÜmit Ünal’ın “Aşk, Büyü vs.”adlı filmleri yarışacak.

Jüri başkanı Yeşim Ustaoğlu

Başkanlığını yönetmen Yeşim Ustaoğlu’nun yapacağı ve kurgucu Aylin Zoi Tinel, oyuncu Berkay Ateş, oyuncu Tuğçe Altuğ ve sinema yazarı Uğur Vardan’dan oluşan Ulusal Uzun Film Yarışması Jürisi,12 kategoride ödül dağıtacak. En İyi Film Ödülü’nü alan film 50 bin TL değerinde para ödülünün sahibi olurken, ilk filmlerin değerlendirildiği Mahmut Tali Öngören Özel Ödülü’nü kazanan filme de 10 bin TL verilecek.

%50 kapasite gözetilecek

Haziran ayında düzenlenmesi planlanan ve küresel salgın nedeniyle ertelenen Festival, Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda gösterimlerini  yapılacak. İzleyicilerin kendilerini güvende hissedecekleri koşullarda ve Covid-19 tedbirlerinin alınacağı salonlarda yapılacak gösterimler, %50 kapasitede izleyici gözetilerek gerçekleşecek.

Google+ WhatsApp