ALİ KAYA ARI'DAN İLK ALBÜM: SADIK

ALİ KAYA ARI'DAN İLK ALBÜM: SADIK

Genç sanatçı Ali Kaya Arı ilk solo albümünü müzik severlerin beğenisine sundu. 10 halk şarkısını yer aldığı “Sadık” albümünde, 6 anonim eserin yanı sıra Mehmet İpek, Bahar Alkaya, Ahmet Cemil Cankat’a ait eserleri de bulunuyor. Albümün düzenlemeleri ve bağlama icralarıyla birlikte  3 eserin bestesi, 1 eserin de derlemesi ise sanatçıya ait.

ASM Tolga Sağ Müzik Merkezi'nde Bağlama Eğitimi ardından, 2017 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümünü kazanan 26 yaşındaki Arı, Okmeydanı’nda açmış olduğu Çınar Müzik Evi'nde temel nota-solfej ve bağlama eğitmenliğine davam ediyor. Yön radyoda ‘Gönül Bağı’ adlı programın Yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlenen genç sanatçı, “Sadık” albümüyle geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor.

“Gine vedalaştı” adlı eserde Ebru Yaman ile birlikte düet yapan Ali Kaya Arı’ya albümde, Eşlik enstrümanlar da ise Gitar da Emre Ay; Bass Gitar da Volkan Kaplan, Şehmuz Fidan, Bahadır Yıldız; perküsyon da Barış Cem Songur; Nefesli sazlar da Emre Sınanmış; Çello da Murat Süngü; Keyboard da Durmuş Ali Öztürk eşlik ediyor. Kayıt, Mix, Mastering de Bahadır Yıldız tarafından yapıldı.  

Google+ WhatsApp