ÜÇÜNCÜ BÖLGENİN HİKAYESİ  “BÖLGE”

ÜÇÜNCÜ BÖLGENİN HİKAYESİ “BÖLGE”

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 11. Boğaziçi Film Festivali’ninUlusal Uzun Metraj Film Yarışması bölümünde yer alan “Bölge” filminin Türkiye prömiyeri 10 Aralık Pazar günü, Atlas 1948 Sineması’nda yapıldı.

Gösterim sonrası gerçekleşen söyleşiye filmin yönetmen ve senaristi Mesut Keklik, filmin yapımcısı Burak Yavuz, film ekibinden Yağmur Akar Keklik, Veysi Yağmur, Baran Yağmur, Ahmet Yağmur, Mustafa Çelik, Yunus Emre Kalem, Efehan Çimen, Zeral Şanlı, İsmail Şanlı, Adem Aküzüm ve Ece Erdem katıldı. Etkinliğin moderatörlüğünü sinema yazarı Gökçen Aydemir yaptı.

İlk sözü filmin yönetmen ve senaristi Mesut Keklik aldı. Keklik, konuşmasına filmin gönüllülük esasına dayalı bir film olduğunu, fon ve bakanlık desteği olmadan filmi çektiklerini söyleyerek başladı.

Mesut Keklik; “Filmi üçüncü bölge dediğimiz Esenyurt, Avcılar ve Küçükçekmece’de çektik. Biz orada büyüdük bu nedenle filmi orada çekmek bizim için güvenli bir alandı. Bildiğimiz yerde çekim yapmak, oyuncu ve mekân bulmak konusunda avantaj sağladı” diye konuştu.

“Ali Karakterini Yazmak Benim İçin Güvenli Alandı”

Yönetmen ve senarist Mesut Keklik; “Türkiye’nin herhangi bir bölgesinde yaşayan Ali karakteri gibi binlerce insanın hayatını anlatmak istedik. Filmde Ali karakterinin kolayca manipüle edilebildiğini gördük. Ali’nin hayatından belli anları yansıtarak Ali’nin fark edilmesini sağlamak istedik. Günlük hayatımızda da Ali gibi karakterleri dışlamamamız gerekiyor. Filmde bunu yansıtabilmek benim için çok önemliydi” ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp