MESAFELİ AMA BİRLİTE

MESAFELİ AMA BİRLİTE

Zorlu PSM, #mesafeliamabirlikte mottosuyla kültür sanat sezonunu açıyor

Önümüzdeki programında, yenilenen dekoru ve mekanıyla birlikte İbrahim Selim’in sevilen programı “İbrahim Selim ile Bu Gece”, dünyanın dört bir yanında 5.000’in üzerinde stand-up gösterisi gerçekleştiren Cem Yılmaz’ın son şovu “CMYLMZ – Diamond – Elite – Platinum – Plus”, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel gösterimiyle Mustafa Kemâl Atatürk’ün hikayesini anlatan müzikal belgesel “Kemal”, ülkemizin önde gelen caz piyanistlerinden Kerem Görsev, kontrbasta Volkan Hürsever ve davulda Ferit Odman'dan oluşan triosu “Kerem Görsev Trio” ve Vestel Gururla Yerli Konserleri kapsamında yeni albümünden yepyeni şarkılarını seslendirerek yeniden seyirciyle buluşmaya hazırlanan “Sertab Erener” Zorlu PSM’nin dikkat çeken etkinlikleri olarak önümüzdeki programın öne çıkan etkinlikleri oluyor.

Aynı zamanda yeni sezonuna yepyeni dijital seriler de ekleyen Zorlu PSM, yeni dijital serisi “Hakan Tamar ile Mod Sessions” indie, elektronik, hip-hop, rock, metal gibi farklı müzik türlerinde üretim yapan sanatçıları her Pazartesi Zorlu PSM Youtube kanalında ağırlamayı sürdürüyor.

Minik katılımcılarını da unutmayan Zorlu PSM, Zorlu Çocuk Tiyatrosu Youtube Kanalı ve IGTV yayınlarında gerçekleştirdiği atölyeleri ile minik izleyicilerin evine konuk olmayı da sürdürüyor.

Alê Abreu tarafından yazılıp yönetilen Brezilya yapımı animasyon filmi O Menino e o Mundo’da kırsal bir bölgede ailesiyle birlikte yaşayan küçük bir çocuğun hayatının babasının şehre iş aramaya gitmesiyle birlikte bambaşka bir hal almasını anlatıyor.  

88. Oscar ödüllerinde En İyi Animasyon Film dalında adaylığı da bulunan bu keyifli Brezilya filmi Zorlu PSM Amfi’de Açıkhava keyfi ile izlemek için Pazartesi akşamı izlenebilecek.

HAKAN TAMAR İLE MOD SESSIONS

Her hafta indie, elektronik, hip-hop, rock, metal gibi farklı müzik türlerinde üretim yapan bir sanatçıyı ya da grubu ağırlamayı sürdüren Zorlu PSM’nin yepyeni dijital serisi “Hakan Tamar ile Mod Sessions” ülkemizde üretilen evrensel müziği mümkün olanın en iyi şekliyle aktarmayı, sanatçıların kendilerini ifade edebilmelerini sağlamayı sürdürüyor. Deneyimli programcı, DJ ve müzik yapımcısı Hakan Tamar ile birlikte hayata geçirilen Zorlu PSM’nin yeni dijital serisi “Hakan Tamar ile Mod Sessions”ıyenş bölümleri her Pazartesi günü saat 21.00’da Zorlu PSM YouTube kanalını takip etmeyi unutmayın.

İBRAHİM SELİM İLE BU GECE

Geçtiğimiz sezon başından itibaren her hafta Zorlu PSM sahnesinde Türkiye ve gündeme dair konuları ve farklı ilgi alanlarından ağırladığı sürpriz konuk sanatçıları ile seyirci karşısına çıkan İbrahim Selim’in sevilen programı “İbrahim Selim ile Bu Gece” yeni sezona Zorlu PSM %100 Studio sahnesinde merhaba demeye hazırlanıyor. İbrahim Selim’in renkli sunumunun yanı sıra her hafta sürpriz bir konuğun katılacağı programda müzikten, stand-up’a, mizahtan güncel konulara; kültürün her alanına dokunan eğlence dolu dakikalar yaşamak için yerinizi almayı unutmayın.

HAKİKAT, ELBET BİR GÜN

Berkay Ateş'e 25.Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü'nü kazandıran, Serkan Salihoğlu’nun yönettiği Tiyatro D22’nin son oyunu 'Hakikat, Elbet Bir Gün', Bütün normallerin değiştiği, değerlerin alt üst olduğu ‘uzak’ bir ülkede, hepimizin cebinden çıkması muhtemel o son mektubun şarkılarla beraber anlatılan, etkileyici hikayesini 26 Ekim akşamı Zorlu PSM seyircisiyle buluşturmaya hazırlanıyor.

ÜÇRETSİZ ETKİNLİKLER

ÖLÜ GELİN - 2005 (CORPSE BRIDE)

Tim Burton'un stop-motion animasyon tekniği ile çektiği ve Johnny Depp, Helena Bonham Carter gibi  ünlü oyuncuların karakterlere ses verdiği filmde evlilik arifesinde olan ancak kendini henüz evlenmeye hazır biri gibi hissetmeyen Victor Van Dort’un başından geçenler anlatılıyor.

Tim Burton’un en sevilen filmleri arasında olan Ölü Gelin’i Açıkhava sineması keyfiyle izlemek için 26 Ekim Pazartesi akşamı PSM Amfi’de yolacak.

*Etkinlik ücretsizdir. Sınırlı oturma kapasitesi sebebiyle http://bilet.zorlupsm.com/default?ec=FG05102020adresinden kayıt yaptırılması gerekmektedir.

SÜT KARDEŞLER (1976)

Herkesin hayal ettiği ancak kimselerin sahip olamadığı bir konağın sahibi olan Melek Hanım, Şaban’ın arkadaşı Ramazan’ı, sütoğlu olan Şaban ile karıştırınca eve alır. Abisi Hüsamettin’e ise eve aldığı Ramazan’ı damadı olarak tanıtacaktır. Gerçek Şaban ve damadın eve gelmesi ile işler iyice karışık bir hal alacak.

Yönetmenliğini Yeşilçam sinemasının usta isimlerinden Ertem Eğilmez'in yaptığı, Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın Gulyabani isimli romanından uyarlanan “Süt Kardeşler”de başrolleri Kemal Sunal, Şener Şen, Adile Naşit ve Halit Akçatepe paylaşıyor. Kült anlarıyla Yeşilçam sinemasında en çok iz bırakan eserlerden bir tanesi olan “Süt Kardeşleri” PSM Amfi’de

                                                                                                                                          

 

#PSMÇOCUK ATÖLYE SERİSİ: YARATICI MALZEME VE HAREKET ATÖLYESİ

Zorlu PSM & Tinker Studio iş birliği ve Zorlu Holding'in desteğiyle her Salı Zorlu Çocuk Tiyatrosu IGTV hesabında yepyeni atölyeler çocuklarla buluşuyor. Serinin ikinci bölümü olan Yaratıcı Malzeme ve Hareket Atölyesi ile çocuklar çeşitli malzemelerle kendi vücut formlarını ilişkilendirerek yeni hareket kaliteleri oluşturarak kolektif bilinç oluşturabilme, yaratıcılığın sınırlarını zorlayabilme, bedeninin şekillerini keşfedebilme, sınırları zorlama, hareket etme ve tüm bunlarla birlikte eğlenceli vakit geçirebilmeyi öğrenecekler. Tüm çocukların izlemesi için ücretsiz olacak.

 

 

LÂL HAYAL

 

16 yaşındaki hip-hop’çı, 70 yaşındaki Nişantaşı hanımefendisi, komşu kadın, üniversite öğrencisi, Allah’a yakaran babaanne, Sütlüceli kuaför, koç burcu bir jinekolog… Farklı yaş ve sosyal statüden 7 kadının trajik komik hikayesini anlatan Lâl Hayal’de Songül Öden tek kişilik unutulmaz performansı ile seyirciyi kendisine hayran bırakıyor. Belki çok tanıdık belki de çok uzak Elmas, Zümrüt, Safire, İnci, Mercan, Yeşim, Firuze’nin hikayesini izlemek için 28 Ekim akşamı Zorlu PSM’de…

 

CUMHURİYET BAYRAMINA ÖZEL GÖSTERİMLER

 

Piyano, viyolonsel, perküsyon gibi Batı müziği çalgılarının yanı sıra, bağlama ve klarnet gibi bu toprakların çalgılarıyla zenginleştirilmiş bir orkestra eşliğinde Pınar Ayhan hem güçlü sesi ile anlattığı öykülerin şarkı ve türkülerini seslendiriyor hem de beğenilen oyunculuğuyla bizi 1881’den 1938’e doğru bir yolculuğa çıkartıyor.

“Türk milletine gülmesini ve hayattan zevk almasını öğreten” adamın, Mustafa Kemâl Atatürk’ün anlatılan bu hikayesinde, hikayelere ait, geçmişten gelen video görüntüleri, sararmış bir mektubun sayfaları, daha önce hiç görülmemiş, orijinal fotoğraflar barkovizyon aracılığıyla izleyiciye sunularak gösteriye farklı bir boyut kazandırıyor. Kemal, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel gösterimiyle, Zorlu PSM izleyicisi ile çok özel bir bayram kutlamaya hazırlanıyor.

MDTİSTANBUL PAN-DEVA

Sanat yönetmeni, koreograf, eğitmen, sanat aktivisti Beyhan Murphy önderliğindeki başarılı modern dans topluluğu MDTistanbul, pan-deva gösterisiyle Zorlu PSM’ye geri dönüyor!

TARTUFFE

17. yüzyıl Fransası’nın büyük mizah dehası Molière’in bütün dünyada en sık sahnelenen, en çok konuşulan ve tartışılan ve aynı zamanda da genel olarak büyük yazarın başyapıtı olarak kabul edilen oyunu Tartuffe, Mam’art Tiyatro yapımı ve Emrah Eren’in yenilikçi yorumuyla 30 Ekim’de Zorlu PSM’de seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

 

ÇOCUKLAR İÇİN PSM ZAMANI

Zorlu PSM & Bilim Virüsü iş birliği ve Zorlu Holding'in desteğiyle her Cumartesi, Zorlu Çocuk Tiyatrosu Youtube kanalında yepyeni atölyeler çocuklarla buluşuyor. Çocukların yaratıcılıklarını tetikleyerek düşünsel ve sanatsal becerilerini artırmayı hedefleyen atölye serisi sanatçılar, sporcular ve bilim insanlarından ilham alan yaratıcı atölyeleri yeni nesil öğrenme yöntemleri ile çocuklarla paylaşıyor.  Tüm çocukların izlemesi için ücretsizdir.

 

ÇIPLAK VATANDAŞLAR

 

Simon Beaufoy’un kaleme aldığı, yönetmenliğini Laçin Ceylan’ın üstlendiği ve Cansel Elçin, Reha Özcan ve Alican Altun'un başrollerini paylaştığı “Çıplak Vatandaşlar”da yıllarını mesleklerine vermiş deneyimli çelik fabrikası işçilerinin, fabrikalarının kapanması üzerine geçinebilmek için striptiz dünyasına adım atma ve para kazanmaya çalışma hikayelerini, eğlenceli bir dille seyirciye anlatıyor. Geçtiğimiz sezonun sevilen oyunu “Çıplak Vatandaşlar” 31 Ekim akşamı Zorlu PSM izleyicisi ile yeni sezonu karşılamaya hazırlanıyor.

 

AĞAÇLAR AYAKTA ÖLÜR

 

İspanyol yazar ve şair Alejandro Casona'nın dünya klasikleri arasında yer alan bir duygusal komedisi "Ağaçlar Ayakta Ölür" dağılan aileyi bir araya getirmek için büyük bir risk alan bir adamın karısına yapmaya çalıştığı iyilik üzerinden iyilik ve sevgi kavramlarına yoğunlaşıyor. Usta sanatçılar Nevra Serezli ve Nuri Gökaşan’ın başrollerini paylaştığı, rejisini ve Türkçeye çevirisini sevilen tiyatrocu Nedim Saban üstlendiği oyun 2 Kasım Pazartesi akşamı Zorlu PSM’de seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

 

PETER JACKSON FİLMLERİ: KING KONG

Üç Akademi Ödülü bulunan Yeni Zelandalı film yapımcısı, senarist ve yönetmen Peter Jackson’ın yönetmenliğini üstlendiği 2005 yapımı filmde; üzerinde çalıştığı filmini tamamlamak için yolu Kafatası Adası’na düşen Carl Denham ve ekibi gizemli adanın sırrını çok kısa süre içerisinde öğrenirler. Bu gizli adada dev bir goril yaşamaktadır ve bu vahşi hayvan ansızın filmin baş rol oyuncusu Ann’e aşık olur ve onu ele geçirir. Ormanın derinliklerinde King Kong’u ve Ann’i bulmak bulmaya çalışan Carl ve Ann’in yeni aşkı Jack Driscoll’u ormanda başka pek çok sürpriz beklemektedir.

Sinemanın dahi yönetmeleri arasında adı anılan yönetmen Peter Jackson yorumu ile bambaşka bir havaya bürünen King Kong’u Sky Lounge’ın ortamında izleme keyfini yakalamak için yerinizi şimdiden ayırmayı unutmayın.

 

ÖLÜLER GÜNÜ ÖZEL GÖSTERİM: HASTA LOS HUESOS, LOS AUSENTES

İspanyollar ve Latin Amerikalılar tarafından kutlanan ve amacı ölüleri anmak olan Ölüler Günü festivaline özel film gösterimleri Zorlu PSM’de seyircilerle buluşuyor. Gerçek ölümün insanların unutulduğunda gerçekleşeceği inanıyla düzenlenen ve amacı ölenlerin unutulmamasını sağlamak olan festivali konu alan iki kısa film gösterimi ile PSM Amfi’de izleyici karşısına çıkıyor. Bu özel güne dair dokunaklı filmleri kaçırmamak için yerinizi şimdiden ayırtmayı unutmayın.

 

ÖLÜLER GÜNÜ ÖZEL GÖSTERİM: COCO

 

Ölüler Gününe özel gösterimi ile tüm zamanların en sevilen animasyon filmleri arasında adı anılan, yayımlandığı yıl gişe rekorları kırmasının yanı sıra iki Oscar ödülü ile de taçlandırılan “Coco” Zorlu PSM Amfi’de seyirciyle buluşuyor. Yanlışlıkla ölüler ülkesine götürülen 12 yaşındaki Miguel Rivera burada ölü olarak bulunan ve müzisyen olan büyük-büyük babasının canlı olarak yaşadığı ailesine geri dönmesi için başından geçenleri yer yer keyifli yer yer de hüzünlü bir dille anlatan filmi izlemek için 3 Kasım akşamı Zorlu PSM’de yerinizi almayı unutmayın.

KIZLAR VE OĞLANLAR

Güzelliğin, aşkın, çocuğun, evin, paranın ve en önemlisi başarının değerini anlatan, özlemek üzerine kurulu “Kızlar ve Oğlanlar” oyununda sevilen oyuncu Bergüzar Korel tek kişilik performansı ile seyirciyi kendisine hayran bırakıyor. Dennis Kelly’nin kaleme aldığı, Hira Tekindor’un çevirisi ve İbrahim’in Çiçek’in rejisiyle Craft Tiyatro’nun adından sıkça söz ettiren oyunu “Kızlar ve Oğlanlar” 7 - 8 Ekim tarihlerinde Zorlu PSM’de seyirciyi yeniden selamlamaya hazırlanıyor.

 

KEREM GÖRSEV TRIO

Ülkemizin önde gelen caz piyanistlerinden Kerem Görsev, kontrbasta Volkan Hürsever ve davulda Ferit Odman'dan oluşan triosuyla 5 ve 6 Kasım akşamları hem touché sahnesinde izleyiciyi selamlayacak hem de online yayın ile evlerinde olan dinleyicileri ulaşacak.

 

YUTMAK

Psikolojik travmadan kurtularak yaşamlarına sıfırdan başlamaya çalışan üç kadının başlarından geçenleri ya da başlarına gelenleri kendi ağızlarından aktardıkları Craft Tiyatro’nun eleştirmenler tarafından bir oyunculuk şöleni olarak tanımlanan oyunu Yutmak uzun bir aranın ardından Kasım ayında gerçekleşecek tek gösterimi ile Zorlu PSM’de tiyatro severleri selamlamaya hazırlanıyor.

 

SERTAB ERENER  KONSERİ

Aylar sonra yeniden, üstelik yeni albümünden yepyeni şarkılarını seslendirecek olan Sertab Erener, #mesafeliamabirlikte diyerek 6 Kasım akşamı Vestel Gururla Yerli Konserleri kapsamında Zorlu PSM’de sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor.

 

CİMRİ

Onu tanıyanların "Dünyadaki insanların en az insan olanı; yeryüzündeki canlıların en katı yüreklisi, pintilerin en pintisidir. Onun sevmesinden kuru, onun okşamasından kısır bir şey olamaz. Vermek öylesine zoruna gider ki, selam bile vermez kimseye, onu bile alır; yalnız alır..." olarak betimlediği Cimri’yi izlerken belli bir zümreye bakmakla bir genelleştirmeye bakmak arasındaki pencereden birçok insanın ve ailelerin iç ve dış yapısına bakacak, garip rastlantılara tanık olacaksınız. 17. yüzyılda yaşamış Fransız komedya yazarı Moliere'in en ünlü eserlerinden “Cimri”, Tansu Biçer’in rejisi ve Serkan Keskin’in çok konuşulan “Harpagon” performansıyla 5 sezondur kapalı gişe sahnelenen oyun 7 Kasım akşamı Zorlu PSM’de izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

 

SERGEN DEVECİ

Instagram'da çektiği videolarla milyonların beğenisini ve sevgisini kazanan Sergen Deveci “Ketenpere” adını taşıyan tek kişilik stand up gösterisi ile ilk kez Zorlu PSM sahnesinde sevenleriyle buluşuyor. Kahkahaların bir an olsun eksilmeyeceği bu eğlence dolu gösteriyi kaçırmamak için 8 Kasım akşamı Zorlu PSM’deki yerinizi ayırmayı unutmayın.

 

 

Google+ WhatsApp