YILDIZLARIN ALTINDA “TIFFANY’DE KAHVALTI”

YILDIZLARIN ALTINDA “TIFFANY’DE KAHVALTI”

Bir Yaz Gecesi Festivali’ni Hedonutopia ve The Away Days şarkıları kapatıyor

Bu yıl altıncısı gerçekleşenBir Yaz Gecesi Festivali, 14 Ağustos Pazar akşamı yerli sahnelerin özgün ve ayrıksı grupları Hedonutopiave The Away Days’in vereceği konserle sona eriyor. 29 Temmuz’da başlayan ve İstanbullulara açık havada ve yıldızların altında unutulmaz anlar yaşatan festivalde bu hafta, biletleri günler öncesinden tükenen “The Party / Tatlı Budala” ve “Breakfast at Tiffany’s / Tiffany’de Kahvaltı” adlı filmler, restore edilmiş kopyalarıyla Türkiye’de ilk kez seyirciyle buluşacak. Pazar akşamı gerçekleşecek kapanışı ise, elektronik ritimler ve melankolik melodilerle yüklü şarkılarıyla sadık bir dinleyici kitlesi yaratmış indie-electoronic ikilisi Hedonutopiave başarıları ülke sınırlarını aşmış indie rock ve dream pop grubu The Away Daysbirlikte yapacaklar. Geceye ayrıca, başarılı şarkıcı, söz ve müzik yazarı Sedef Sebüktekinde konuk sanatçı olarak katılacak. Kundura Sinemave Kundura Sahne’nin birlikteliğinde bu yıl altıncısı düzenlenen Bir Yaz Gecesi Festivaliile ilgili detaylı bilgi vekapanış konseri için sınırlı sayıda biletler beykozkundura.comda.

Beykoz Kundura’nın bu yıl altıncısı düzenlenen açık hava etkinliği Bir Yaz Gecesi Festivali, 14 Ağustos Pazar günü sona eriyor. İstanbullu film ve müzik tutkunlarına Boğaz’ın kıyısında ve yıldızların altında unutulmaz bir yaz yaşatan festival, “Breakfast at Tiffany’s / Tiffany’de Kahvaltı”ve “The Party / Tatlı Budala”adlı filmlerin gösterimi ve Hedonutopiave The Away Dayskonseri ile bu yılki yolculuğunu tamamlayacak.

Sellers ve Hepburn başrollerde

Bir Yaz Gecesi Festivali’nin bu yıl odağına aldığı Oscar ve Grammy ödüllü Amerikalı besteci Henry Mancini’nin müziklerini yaptığı ve Blake Edwards’ın yönettiği iki klasik film, restore edilmiş kopyalarıyla bu hafta Türkiye’de ilk kez seyirciyle buluşacak. Peter Sellers’ın başrolünde olduğu 1968 yapımı çılgın komedi “The Party / Tatlı Budala”,12 Ağustos Cuma akşamı gösterilirken; Audrey Hepburn’ün ikonik performansıyla da hafızalara kazınan 1961 yapımı romantik başyapıt “Breakfast at Tiffany’s / Tiffany’de Kahvaltı”da 13 Ağustos Cumartesi akşamı festival perdesinde olacak.

Sahnede HedonutopiaveThe Away Daysvar

Bir Yaz Gecesi Festivali’nin 14 Ağustos Pazarakşamı gerçekleşecek kapanış konserinde, alternatif sahnelerin özgün ve ayrıksı iki grubu, sevilen şarkılarını bu kez Beykoz Kundura’nın benzersiz atmosferinde ve dolunayın ışığında söyleyecekler. Sahneye ilk önce çıkacak grup, elektronik ritimler ve melankolik melodilerle yüklü şarkılarıyla sadık bir dinleyici kitlesi yaratmış indie-electoronic ikilisi Hedonutopiaolacak. Ardından, başarıları ülke sınırlarını aşmış indie rock ve dream pop grubu The Away Dayssahne alacak ve başarılı şarkıcı, söz ve müzik yazarı Sedef Sebüktekinde konuk sanatçı olarak gruba eşlik edecek.

Gösterim öncesi Beykoz Kundura’yı yaşayın

Etkinliklerin saat 21:00’de başladığı, kapı açılışının ise saat 19:00’de olacağı festivalde, öncesinde randevu alarak Beykoz Kundura’nın yeme-içme alanlarındazaman geçirebilir, dilerseniz de “Kundura’nın Hafızası: Bir Fabrikaya Sığan Dünya” sergisini rehberler eşliğinde ücretsiz gezebilirsiniz. Osmanlı İmparatorluğu ve Cumhuriyet’i kapsayan zengin bir geçmişe sahip Sümerbank Deri ve Kundura Fabrikası’nın üretim tarihine başka bir perspektiften bakmaya davet eden sergi; fabrikadan kalan makineler, belgeler ve eski çalışanların ve ailelerinin bağışladığı nesnelerin yanı sıra, 2015’ten beri sürdürülen sözlü tarih görüşmelerini bir araya getirerek, büyüleyici yapıların hafızasını canlı tutuyor.

Gösterim ve konserlerin Beykoz Kundura’da gerçekleşeceği festivale özel aracıyla gelecek misafirler için otopark hizmeti ücretsiz sağlanıyor. Festival günleri ayrıca, randevu sistemiyleBeşiktaş’ta Bahçeşehir Üniversitesi önündeki rıhtımdan tekne servisi ve Beykoz İskelesi’nden hareket eden ring servisi ücretsizsunuluyor.

Google+ WhatsApp