YENİ METİN FESTİVALİ  “KORKU” TEMASIYLA PERDELERİNİ AÇIYOR

YENİ METİN FESTİVALİ “KORKU” TEMASIYLA PERDELERİNİ AÇIYOR

GalataPerform’un düzenlediği Yeni Metin Festivali, bu yıl 26 Kasım- 4 Aralık 2022 tarihlerinde DasDas Açık Sahne ve Alternatif Sahne’de gerçekleşecek

GalataPerform tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin oyun yazarlığı odaklı tek tiyatro festivali olan Yeni Metin Festivali, bu yıl 11’inci kez gerçekleşecek. 26 Kasım - 4 Aralık 2022 tarihleri arasında DasDas Açık Sahne’de düzenlenecek festivalin bu yılki teması “Korku” olarak belirlendi. Bu sene festival, uluslararası yapısının altını çizerek “Sınırlar Ötesi Tiyatro” kapsamında Türk yazar ve yönetmenlerle yurt dışından gelen yazar ve yönetmenleri buluşturduğu bir alan yaratıyor. Ayrıca Yeni Metin Atölyelerinde korku teması kapsamında yazılan 6 yeni oyun okuma tiyatrosunun yanı sıra dört kısa oyundan oluşan bir Yönetmenlik Projesi programda yer alacak. Festival programında bu sene ayrıca iki prodüksiyon yer alıyor. 2019 festival programında Senenin Oyunu olarak seçilen Kalanlar ve bu sene bir yenilik olarak Açık Çağrı ile başvurular arasından seçilen yeni tiyatro Reka Kolektif’in Aşalım Bunları adlı oyunları. Programda yazar ve yönetmenlerle oyun sonrası söyleşiler ve yurt dışından gelen yazarlarla atölyeler ve bir panel yer alıyor.

15 OYUN SAHNELENECEK

Festivalin bu seneki programında bulunan okuma ve projelerde Eyüp Emre Uçaray, Murat Mahmutyazıcıoğlu, Yeşim Özsoy, Özen Yula, Ahmet Sami Özbudak, Mert Öner, Özgün Çoban, Başak Kıvılcım, Aslıhan Evrensel gibi profesyonel yönetmen/ yazarlar yer alıyor. Yerli ve yabancı 15 oyun tiyatroseverlerle buluşacak. Oyun okumaları ve prodüksiyonlarda sahne alacak oyunculardan bazıları ise şöyle: Suna Keskin, Pervin Bağdat, Yeşim Özsoy, Nazlı Tosunoğlu, Levent Tülek, Emre Yetim, Nilay Erdönmez, Kübra Balcan, Ümit Erlim, Melis Öz, Utku Ateş, Toprak Can Adıgüzel, Görkem Doğan, Ceren Kaçar, Kerem Pilavcı, Filiz Bozkuş Al, Sezgi Deniz, Nükhet Akkaya, Merve Selbasan, Lütfü Ufuk Gönüllü, Yağmur Özbasmacı Mermer, Ammar Özçelik.

SINIRLAR ÖTESİ TİYATRO

Festivalin genel alt başlığı olan Sınırlar Ötesi TiyatroKültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Telif Hakları Müdürlüğü tarafından destekleniyor ve yerli yazarların oyun okumalarına, Senenin Oyunu Ödülü töreninin gerçekleşmesine ve festivalin yurt dışı katılımcılarıyla Türkiye’den yazar ve yönetmenlerin buluşmalarına alan açıyor. Yeni Metin Festivali 11 kapsamında ilk ayağı yapılacak olan Nordic Focus (İskandinav Odağı) Danimarka'dan Christian Lollike, Norveç'ten Fredrik Brattberg ve İsveç'ten Alexander Salzberger katılımlarıyla gerçekleşecek. Bu etkinlik Danimarka BüyükelçiliğiDanimarka Kültür EnstitüsüDanimarka Dışişleri BakanlığıDanimarka Kültür BakanlığıDanimarka Konsolosluğu ve İsveç Başkonsolosluğuİsveç Araştırma Enstitüsü ve İsveç Sanat Konseyi tarafından destekleniyor.

SENENİN OYUNU ÖDÜLÜ SENA IŞILDARA

Yeni Metin Festivali 11’de okuma tiyatrosu olarak sahnelenecek altı yeni oyun ve yazarları şöyle: Günsu Özkarar Fil Rüyası, Mehmet Salih Sezgin Unutuluşlar, Sena Işıldar Bir Gün Eksik Bir Gün Fazla, Sibel Albayrak Übü Ölümü de Yut, Yasemin Çetin Aslında Yoksun ve Gizem Kurtulmuş Arzu Edilen Düşüşler. 2018’den beri Yeni Metin Festivali kapsamında o sene seçkide bulunan oyunlardan birine Senenin Oyunu Ödülü veriliyor. Bu seneki ödülün sahibi Bir Gün Eksik Bir Gün Fazla oyunuyla Sena Işıldar oldu. Işıldar, oyun okumasından sonra ödülünü alacak.

Google+ WhatsApp