YENİ ÇIKAN KİTAPLAR RAFLARDA

YENİ ÇIKAN KİTAPLAR RAFLARDA

Son yıllarda adından sıkça söz ettiren yazarlardan P. Djèlí Clark, Yakarış Çemberi’nde kaderini kendi eline almaya karar verip 20. yüzyıl Amerika’sının kötülüklerine karşı ön saflarda savaş veren üç siyah kadının hikâyesini anlatıyor.
 
1915 yılında, D. W. Griffith’in meşhur filmi Bir Ulusun Doğuşu vizyona girdi. Ancak kimse D. W. Griffith’in bir büyücü, Bir Ulusun Doğuşu’nun da Amerikan halkının kalbinin en derinliklerinde saklı tuttuğu nefreti gün yüzüne çıkarmak için yapılmış bir büyü olmasını beklemiyordu. Amerika’ya yayılan nefret dalgasından güçlen3 erek beslenen Klan, bir kez daha tehlikeli hâle gelmeye başlamıştı. Ve bu sefer yanlarında cehennemden şeytanlar getirmişlerdi.
 
Neyse ki Maryse Boudreaux’nun büyülü bir kılıcı ve ters düşmek istemeyeceğiniz arkadaşları vardı. Bir yandan içki kaçakçılığı yapan Maryse, bir yandan da arkadaşlarıyla birlikte Klan’ın dünyaya çağırdığı şeytanları avlayıp gerisingeri cehenneme gönderiyordu. Ancak bu sefer karşılaşacakları düşman her zamankinden daha güçlü ve dehşet verici olacaktı. Kitabın Türkçe çevirisini Ceren Gürein yaptı.

Kitabın arka yüzü
 Yakarış Çemberi, Amerika’nın ırkçı geçmişinin suratına atılan bir yumruk.
 
“Son yıllarda okuduğum en güçlü ve etkileyici spekülatif kurgulardan biri.”
‒ Tochi Onyebuchi
 
“P. Djèlí Clark istese bile kötü bir kitap yazamaz. Yakarış Çemberi, temelinde çok ciddi bir hikâye anlatsa da müthiş eğlenceli bir kitap.”  
‒ Victor LaValle
 
Yakarış Çemberi, Amerika’nın kâbus gibi geçmişine balıklamasına bir dalış.”
‒ Annalee Newitz

“Genç Törless’in Buhranları”

“Dönemin en iyi yazarlarından Musil’in eseri, başından sonuna kadar bir bütündür: Son derece zeki bir duyarlılığa sahip bir adam ile onu doğuran,
haklı olarak ‘lanetli’ olarak adlandıracağı zamanlar arasındaki bir yüzleşmenin kaydıdır.” — J. M. Coetzee
 
Robert Musil ilk romanı Genç Törless’in Buhranları’nda, yirminci yüzyılın başında Habsburg İmparatorluğu’nun ücra bölgesindeki bir yatılı okulda okuyan toy bir beynin, çelişkili hislerle yüzleşmeye çalışırken uğradığı psikolojik dönüşümü ele alıyor.
 
Okuldaki iki “tuhaf fikirli” arkadaşıyla olan ilişkisinin çalkantıları sebebiyle Törless, üçüncü bir öğrenciyle sadistçe ve cinsel çekimli bir yakınlaşmaya sürüklenir. Törless, bu üç arkadaşıyla arasında geçenler neticesinde çevresine yabancılaşmaya başlayıp yavaş yavaş deneyimlerini kabul etmeye ve bunları zihninde doğru yerlere oturtmaya çalışır.
 
Musil, Avusturya Askeri Akademisi’ndeki tecrübelerine dayanan bu klasik eserinde sınır tanımayan cinselliği, sadizmi, yetişkinliğe geçişi ve şiddeti peşin hükümsüz bir dille anlatıyor. Kitabın çevirisini Türkis Noyan yapıyor…

Ben Kısaca ŞerLok - 1
Zihin Açlığı

Şermin Lokman; gizemli olayları, zor soruları ve çözümsüz görünen sorunlarıçözmeye bayılan bir ortaokul öğrencisi, yani kısacası ŞerLok!
Okulun duvarına astığı Problem Kutusu’na atılan sorulara, bulmacalara
ve yardım taleplerine büyük bir iştahla cevap veriyor.
Fakat gizemli olaylara olan bu merakı onu okulda popüler biri haline getirirken aynı zamanda başına türlü işler açmak üzere...

Şermin ve kedisi Dr. Watson’la birlikte siz de gizem dolu olayların arka yüzlerini ve zorlu soruları çözmeye ne dersiniz? Bağlantıları kurun, alternatifleri düşünün, tahminler yürütün, görünmeyeni görün ve Şermin gibi harika
bir dedektif olduğunuzu kanıtlayın!

Google+ WhatsApp