"Gidecek hiçbir yerimiz yok bizim"

Geçtiğimiz sezon büyük beğeniyle izlenen B Planı, ödüllü oyunlarıyla yeni tiyatro sezonunda da seyirciyle buluşmaya devam ediyor.

B Planı 25 Ekim’de “Tac’ın Nöbetçileri” ve 27 Ekim’de “Yuva” ile İstanbul’un en aktif sahnelerinden TOY İstanbul’da seyirciyle buluşuyor.

Tac’ın Nöbetçileri

“Masallar çocuklar içindir. İmparatorluk nöbetçileri için değil!”

Sevilen oyuncular Kaya Akkaya ve Murat Eken’in birlikte rol aldığı “Tac’ın Nöbetçileri”, 25 Ekim Perşembe akşamı 20.30’da seyirciyle buluşacak. B Planı’nın sahnelediği “Tac’ın Nöbetçileri”, Rajiv Joseph’e Obie ve Lucille Lortel Ödülleri’nde Yılın Oyun Yazarı ödüllerini getirdi. Oyun; 1648’de Agra’da, dillere destan hikâyesi ve eşsiz mimarisiyle dünyanın yedi harikasından biri olmuş, aşkın ve cennetin tasviri görkemli yapı Tac Mahal’i koruyan iki muhafızın dostluğunu hem eğlenceli hem de dramatik bir dille anlatıyor.

Yapım: B planı
Oyun yazarı: Rajiv Joseph
Çeviren - yöneten: Sami Berat Marçalı
Dekor Tasarımı: Marta Montevecchi
Işık Tasarımı: Alev Topal
Kostüm Tasarımı: Marta Montevecchi
İllustrasyon: Dilan Sarıoğlu
Oynayanlar: Kaya Akkaya, Murat Eken
Süre: 80 dk


Yuva

Gidecek hiçbir yerimiz yok bizim.

Hiç uyumayan bu yer, her şeyin yavaşladığını hissettiğimiz o bir saatin içinde, her türlü karşılaşmaya hazır, bekliyor. Yersiz yurtsuz, her şeyini geride bırakmış, buraya yabancı dört insan... Şu an buradalar. Yargılanmamak için. Hayaller için. Özgür bırakılmak için. Burası en şey yer değil miydi? Şey...

Yuva nedir, neye denir?

Yaşadığımız ev? Doğduğumuz ülke? Barındığımız alan? Değişen enlem ve boylamlarımızla bitmeyen yuva arayışımız bir gün son bulabilir mi?

B Planı’nın bir diğer başarılı oyunu “Yuva”, 27 Ekim Cumartesi akşamı 20.30’da TOY İstanbul’da sahnelenecek. Sami Berat Marçalı’nın hem İngilizce hem de Türkçe olarak yazdığı ve aynı zamanda yönetmenliğini üstlendiği oyunda Bora Akkaş, Ozan Ayhan, Özlem Zeynep Dinsel ve Saim Karakale rol alıyor. 22.Afife Tiyatro Ödülleri’nde Özlem Zeynep Dinsel’e Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu ödülünü, Sami Berat Marçalı’ya ise Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’nü ödüllerini kazandıran “Yuva”, merkezine koyduğu yersiz yurtsuz, her şeyini geride bırakmış, “buraya” yabancı dört göçmenin yuva arayışlarını anlatıyor.

Yapım: B planı
Oyun yazan-yöneten: Sami Berat Marçalı
Dekor Tasarımı: Marta Montevecchi
Işık Tasarımı: Alev Topal
Kostüm Tasarımı: Marta Montevecchi
Koreografi: Gizem Erdem
İllustrasyon: Dilan Sarıoğlu
Oynayanlar: Bora Akkaş , Erol Ozan Ayhan, Özlem Zeynep Dinsel, Saim Karakale
Süre: 60 dk
 

Google+ WhatsApp