ORHAN PAMUK YENİ ROMANI ‘VEBA GECELERİ’

ORHAN PAMUK YENİ ROMANI ‘VEBA GECELERİ’

‘Veba Geceleri’23 Mart’ta raflardaki yerini alırken, ünlü yazar bir video yayınlarak okuyucularına romanın yazım sürecini anlattı

12 Mart Cuma günü Yapı Kredi Yayınları’nın YouTube, Facebook, Instagram ve Twitter hesaplarında yayınlanan ilk videoda Pamuk,yeni romanıVeba Geceleri’ni yazarken başlayan koronavirüs pandemisini ve pandeminin ona öğrettiği en büyük şeyi, yani korkuyu anlattı.

İlki yayınlanan videoda pandemide yaşadığı süreci şöyle anlattı: Heveslerle ve coşkuyla başladığım romanım için pek çok kitap okuyor ve kendime göre araştırmalar yaparak sabırla yazıyordum ki, üçüncü yılın sonunda, yani geçen yıl, koronavirüs salgını başladı.  Çevremdeki herkes tıpkı benim romanımdaki gibi ölümlerden, söylentilerden, hastalığı kimin getirdiğinden karantinadan, önlemlerden, sokağa çıkma yasağından, hastanelerin ve mezarlıkların dolmasından söz etmeye başladı. Romanımda yazdıklarım gerçek olmuştu. Şimdi herkes bana eski salgınları ve bir de şu soruyu soruyordu: O kadar kitap, makale okuduktan sonra koronavirüs salgınının bana öğrettiği yeni bir şey var mıydı?”

Orhan Pamuk bu sorunun yatını ise şöyle açıkladı:  “Korku! Salgın bana acılar içinde ölme korkusu verdi ve onunla baş etmeyi öğretti! Bu korkuyu kitapları okuyarak anlamış ama hayal edememiştim. Çünkü korku, hele salgında ölme korkusu, kitaplardan öğrenilmiyor. Bu bilgiyle romanımı bir yıl daha heyecanla telaşla yazarak bitirdim. Şimdi de en sonunda yayımlanıyor diye telaşlanıyor heyecanlanıyorum...”

Pamuk’un bir sonraki videosu ise 15 Mart Pazartesi günü yayınlanacak.
Video’nun link’ine buradan ulaşabilirsiniz: https://youtu.be/_dSHHASjnGc

 

Google+ WhatsApp